Rukometaši Srbije i Hrvatske odigrali nerešeno posle velike borbe

Rukometaši Srbije i Hrvatske odigrali su nerešeno 25:25 u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naredni meč ove dve selekcije igraju u nedelju u Zadru.

Sjajan meč u Areni. Rukometaši Srbije i Hrvatske odigrali su pravi takmičarski duel. Naši su propustili nekoliko prilika da osvoje kompletan plen. Na kraju, favorizovani Hrvati su izborili nerešen rezultat. Sledi revanš u nedelju u Zadru.

Krenulo je dosta nervozno na obe strane, uz nekoliko sjajnih odbrana golmanâ, pre svega našeg Milosavljeva. Međutim, protivnik je prvi povezao redove i došao do prednosti, koja je iznosila najviše tri razlike. Naši su strpljivo stvarali prilike i polako uspostavljali ravnotežu na terenu.

Kako je vreme odmicalo, igra Srbije je delovala sve bolje. Dodatnu sigurnost našim igračima ulivao je odbranama golman Milosavljev. Naši koriste šanse i u finišu prvog dela dolaze do izjednačenja. Potom uspevaju da održe ovaj rezultat i na odmor se otišlo pri rezultatu 13:13.

U drugom poluvremenu naši rukometaši su krenuli još silovitije. Odlična igra dovela je do dva gola prednosti, koju naša selekcija uspeva da održi do sredine drugog dela.

U 43. minutu susreta Srbija je propustila dve stopostotne šanse da povede sa tri gola razlike. Hrvati su uspeli da se odbrane, a sredinom drugog dela igre priđu na gol zaostatka, a pet minuta kasnije na semaforu je stajalo 20:20.

Protivnik je u 52. minutu ponovo preuzeo prednost – 20:21. Na pet minuta do kraja Srbija ponovo prelazi u prednost od 23:22. Hrvati sa dva vezana gola preokreću rezultat i ponovo vode.

Srbija je uspela da stige do izjednačenja, propušteno je nekoliko šansi za trijumf, na kraju nerešeno 25:25.

U selekciji Srbije po četiri gola postigli su Vanja Ilić, Kukić i Pešić, a Nemanja Ilić je postigao tri. Hrvate je predvodio Duvnjak sa šest golova, Mamić je postigao četiri, a Karančić i Stepančić po tri. 

Tok meča:

19.37 – Kraj meča. Srbija – Hrvatska 25:25.

19.21 – U 50. minutu susreta, nerešeno 20:20. Naši rukometaši su čuvali dva gola razlike, a u 43. minutu propustili dva zicera za treći gol prednosti. Potom su Hrvati uspeli da povežu redove i dođu do izjednačenja, 20:20. U naredna dva minuta nije bilo golova.

19.07 – Posle deset minuta igre u nastavku, Srbija vodi sa 19:17. Na startu drugog poluvremena, Srbija prelazi u prednost od 14:13, a potom i do dva gola razlike – 16:14, koju su uspeli da održavaju.

18.58 – Počelo je drugo poluvreme...

18.40 – Poluvreme, Srbija – Hrvatska 13:13. U 22. minutu igre Srbija dolazi do izjednačenja 8:8. Usledio je period igre u kome su Hrvati dolazili do prednosti, a naši uspevali da izjednače, iako je protivnik u dva navrata imao igrača više.

18.28 – Nakon 20 minuta igre, protivnik vodi sa 8:7. Hrvati prvi put dolaze do tri gola prednosti, naši ponovo koriste igrača više i smanjuju na 5:3. Potom je protivnik sa igračem više posigao gol više i poveo sa 7:4. Srbija sa dva vezana gola prilazi na minus jedan.

18.15 – Posle deset minuta igre, Hrvatska vodi sa 3:1. Nervozan početak na obe strane, nekoliko izvanrednih odbrana našeg golmana Milosavljeva u situacijama jedan na jedan. Ipak, protivnik prvi dolazi do dva gola predosti. Srbija koristi igrača više i smanjuje razliku, ali protivnik se novim golom vraća na dva razlike.

18.04 – Počeo je meč u Štark areni...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи