Peruničić pred Hrvatsku: Može li bolji meč za dokazivanje?

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić pred utakmicu protiv Hrvatske u Beogradu rekao je da njegova ekipa ima šansu da iznenadi favorita u duelu koji je opisao kao idealan za dokazivanje.

"Hrvatska je favorit zbog svega svega onog što je uradila u poslednjih 20 godina i više, ne samo protiv nas. To ne znači da nemamo našu šansu. Naša mladost, energija i jedan novi put momaka zeljnih novog dokazivanja, a gde ćete bolje da se dokazujete nego protiv Hrvatske. Znate i sami da je ovo utakmica koja nosi drugačiju draž, a sportskom domenu i od moje generacije, uvek je sve na terenu bilo fer, muški, sportski i želeo bih da tako ostane", rekao je Peruničić na konferenciji za medije u Rukometnom savezu Srbije na Tošinom bunaru.

Peruničić je rekao i da se "orlovi" ne plaše nikoga, ali da poštuju svakog rivala, pa i Hrvatsku.

On se osvrnuo i na promenu mesta odigravanja utakmice, koja će se igrati u "Štark areni" umesto hali "Aleksandar Nikolić", rečima da je pretrpljen težak udarac.

"To nije tema ove konferencije, ali ću kratko odgovoriti. Mi smo juče kao sport doživeli veliki udarac. To je moj moj lični stav i na tu temu neću više govoriti. Trudim se da sam momcima razgovaramo o svemu, da se prilagođavamo situaciji kakva jeste, počev od početka kvalifikacija kada smo ostali bez sedam igrača. Trudimo se da iz svega toga izvučemo pozitivne stvari", rekao je Peruničić.

Kapiten Srbije Nemanja Ilić rekao je da njegovi saigrači neće unapred predati iako igraju protiv favorita.

"Vremena je malo, ali svi se sa tim susrećemo. Svaku priliku od kad smo se okupili koristili smo da se što bolje pripremimo. Hrvatska je favorit, ali mi igramo kod kuće i nikako se ne predajemo. Daćemo sve da probamo da zadržimo bodove u Beogradu", rekao je Ilić i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 18 sati uz besplatan ulaz u "Štark arenu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво