Verkić: Praznik rukometa, možemo da pobedimo Hrvate

Golman rukometne reprezentacije Srbije Svetislav Verkić izjavio je da, bez obzira na veliki imperativ pobede i što je Hrvatska favorit, veruje u trijumf u Beogradu u borbi za prvenstvo Evrope 2020. godine.

Tim Nenada Peruničića loše je započeo kvalifikacije, remizirao je sa Belgijom (27:27) u Zrenjaninu i izgubio u Švajcarskoj (29:24), a sledećeg meseca dolaze dva duela sa favoritom u grupi Hrvatskom.

"Prve dve utakmice smo kiksnuli, pogotovo sa Belgijancima u Zrenjaninu. Sada postoji imperativ pobede nad Hrvatskom, što nije nemoguće da se desi. Utakmica se igra u beogradskom Pioniru, a znamo da je ta hala u nekim prošlim vremenima važila za hram rukometa. Ako tribine budu bile pune, sigurno je da će svako od igrača imati i dodatni motiv za igru. Iskreno se nadam pobedi", rekao je Verkić za sajt RSS.

Kao veliku prednost navodi i podršku sa tribina u meču koji se igra 11. aprila u dvorani Aleksandar Nikolić.

"Pred punom halom možemo da se nosimo sa njima. Biće to praznik rukometa. Verujem da neće biti treme. Imaćemo potrebnu mirnost i stabilnost. To će presuditi u odlučujućim momentima. Meč u Beogradu bice na jednu, dve lopte".

Samo tri dana kasnije iste selekcije se sastaju u Zadru, gde "orlove" čeka vruća atmosfera.

"Sigurno je da će nas sačekati vrela atmosfera. Imamo dosta mladih igrača i jedino čega se pribojavam jeste da ne izgore u takvim uslovima. Od velikog značaja je iskustvo igranja Svetskog prvenstva prošlog januara. Videli su da su i Nemci, i Francuzi, ljudi od krvi i mesa, a da je razlika u sistemu, kolektivu i kontinuitetu", zaključio je iskusni 38-godišnji čuvar mreže.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво