Rukometaši Danske i Norveške u finalu Svetskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Danske savladala je u Hamburgu seleksiju Francuske sa 38:30 i plasirala se u finale Svetskog prvenstva, čiji je kodomaćin sa Nemačkom. U drugom polufinalu Norveška je savladala Nemačku sa 31:25.

Danska je mnogo ubedljivije nego što se očekivalo plasirala u finale Svetskog prvenstva, a u Hamburgu je savladana Francuska rezultatom 38:30.

Danci su već u prvom poluvremenu stekli ubedljivu prednost, pošto su posle 30 minuta igre vodili sa 21:15.

Francuska je u nastavku pokušala da smanji prednost rivala, u jednom trenutku prišla na šest golova zaostatka, ali su Danci odbili sve napade i zabeležili pobedu.

Danska je do finala stigla na krilima Mikela Hansena, koji je postigao 12 pogodaka iz 15 pokušaja. Na drugoj strani najefikasniji je bio Mae sa osam pogodaka.

U drugom polufinalnom meču Norveška je savladala Nemačku sa 31:25 i biće protivnik Danskoj u borbi za zlatnu medalju.

Magnus Rod je postigao sedam, a Sagosen i Mirhol po šest pogodaka za Norvešku, dok je u nemačkoj selekciji najbolji bio Genshajmer sa sedam pogodaka.

Finale između Danske i Norveške na programu je u nedelju od 17.30, dok će se nešto ranije u borbi za bronzu sastati Nemačka i Francuska.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво