Poznati polufinalisti SP, Hrvatska se bori za OI

Rukometna selekcija Hrvatske savladala je svetskog prvaka Francusku i time je obezbedila kvalifikacije za Olimpijske igre. Još ranije Francuska je, uz Nemačku, obezbedila polufinale planetarnog šampionata. Španija igra za sedmo mesto.

Hrvatska je bila bolja od Francuske rezultatom 23:20, u meču poslednjeg kola Grupe 1 drugog kruga Svetskog prvenstva. Zapadni susedi su sa šest bodova osigurali treće mesto u grupi, pa će se u subotu boriti sa trećeplasiranim timom iz Grupe 2 za peto mesto na turniru.

Francuska je, uz Nemačku, još ranije obezbedila plasman u polufinale Svetskog prvenstva, dok će Španija igrati za sedmo mesto.

Nastup u kvalifikacijama za Igre u Tokiju osiguraće selekcije koje završe među najboljih sedam na šampionatu sveta u Nemačkoj i Danskoj.

Danska je pobedila Švedsku rezultatom 30:26 i tako je osvojila prvo mesto u Grupi 2, pa će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz Grupe 1, Francuske.

Izabrani tim Nemačke savladao je Španiju sa 31:30, čime je obezbedio prvo mesto u grupi i sudar sa Norveškom u polufinalu, koja je u poslednjem kolu nadvisila Mađarsku sa 35:26.

Mečevi polufinala šampionata sveta na programu su u petak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво