Peruničić: Realnost je drugačija od onog što mi želimo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj izjavio je da mladi srpski tim neće nikog respektovati na terenu, ali da su očekivanja i realnost drugačiji.

"Ako ćemo o realnosti, ovo je izuzetno mlada ekipa. Biće potrebno vremena, imamo puno novajlija. Mi sa klupe imamo uvek amibicije, ali videćemo kako će momci na terenu izneti specifičan pritisak koji nosi igranje za reprezentaciju. Dosta njih nije imalo to iskustvo. Realnost je drugačija od onoga što mi želimo", rekao je Peruničić.

"Želimo najbolje, da svaku utakmicu odigramo na 200% i pokažemo najbolje lice. Samo tako možemo parirati ozbiljnim reprezentacijama. U svakom slučaju, na terenu nećemo respektovati nikoga", dodao je selektor.

Srbija je u grupi A u Berlinu sa selekcijama Francuske i Nemačke, koje se na papiru izdvajaju kao reprezentacije koje "pucaju" na sam vrh, a tu si Rusija, Brazil i Koreja.

"Sportski gledamo svakoga na isti način, ko god da je preko puta i koliko god smo možda inferiorni u ovom trenutku. Nama su u ovom trenutku svi ozbiljni rivali, a mi ćemo se od prvog do poslednjeg pripremati isto i prilaziti na isti način", poručio je Peruničić.

Rukometaši Srbije otvaraju turnir 11. januara protiv Rusije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво