Rusija i Francuska u finalu Evropskog prvenstva

Ženske rukometne reprezentacije Rusije i Francuske igraće za zlatnu medalju u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ruskinje su bile bolje od Rumunije 28:22 (16:15), dok je domaćin savladao Holandiju 27:21 (12:11).

Ruskinje je do plasmana u finale predvodila Ana Vjakireva koja je osam od ukupno 13 golova postigla u prvom poluvremenu. Kod Rumunki najefikasnija je bila Ana Marija Dragut sa četiri gola.

Ruskinjama je ovo drugo finale Evropskog prvenstva, nakon što su 2006. poražene od Norveške.

U borbi za zlatnu medalju tim Rusije igraće selekcije domaćina, Francuske koja je u drugom polufinalnom duelu nadigrala Holandiju 27:21. Finalni meč igra se u nedelju od 17:30 časova.

Peto mesto je osvojila Norveška pobedom nad Švedskom 38:29.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво