Poraz rukometašica od Rusije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije sa 29:25 u prvom meču druge faze Evropskog šampionata u Francuskoj. Sledeći meč Srbija igra protiv Crne Gore u ponedeljak od 21.00 čas, direktan prenos je na Drugom programu RTS-a.

Prema očekivanjima veoma tvrd meč odigrale su rukometašice Srbije i Rusije. 

Dobro je startovala naša selekcija i u dva navrata imala prednost. Šansu za vođstvo od dva gola propustila je iz sedmerca da donese Krpež-Slezak.

Takođe, selekcija Srbije nije materijalizovala školski dobro odrađene akcije da poentira sa krila, dok je u momentima kada je imala i dva igrača više u polju, nedostajalo koncentracije.

Rusija je od tog trenutka zaigrala znatno bolje, koristila veliki broj grešaka rukometašica Srbije i iz kontri lako dolazila do pogodaka. 

Pred kraj prvog poluvremena Srbija je sa pet smanjila prednost Ruskinja na tri gola.

U drugom delu igre nije se mnogo toga promenilo, Rusija je igrala veoma čvrsto u odbrani, koristivši i najmanju grešku naše selekcije, koje su pretvarale u brze i lake pogotke.

Prednost Ruskinja varirala je od šest do četiri gola čitavo drugo poluvreme, pa uprkos pokušajima Srbije da se meč uvede u neizvesniju završnicu, do toga nije došlo.

Najefikasnije u pobedi Rusije bile su Dmitrova sa sedam i Vijakireva sa šest pogodaka.

U selekciji Srbije istakle su se Krpež-Slezak sa sedam i Stoiljković sa pet golova. 

Srbija ostaje na četvrtom mestu i dva osvojena boda koja su preneta iz prve faze, a naredni meč naše rukometašice igraju već u ponedeljak protiv selekcije Crne Gore.

Meč protiv Crne Gore igra se od 21.00 čas uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, a taj meč može odrediti dalji tok reprezentacije Srbije na prvenstvu, jer bi se u slučaju poraza našle pred eliminacijom, dok bi pobeda donela veće šanse za prolaz u narednu fazu. 

Ovako je protekao meč: 

19.25 – Kraj meča, pobeda Rusije nad Srbijom rezultatom 29:25.

19.15 – Srbija nije iskoristila šansu da smanji zaostatak, sa druge strane Rusija je stekla šest golova prednosti koje održava.

18.51 – Nastavljen je meč...

18.34 – Završeno je prvo poluvreme, nakon 30 minuta igre Rusija vodi sa 16:13.

Rusija je imala u jednom trenutku pet golova prednosti, koje je stekla odličnom igrom u kontri, selekcija Srbije je uspela da zaigra bolje i deficit smanji na tri gola.

Krpež Slezak je postigla pet pogodaka za Srbiju, dok je najefikasnija kod Rusije Dmitreva sa četiri gola.

18.28 – Povećavaju Ruskinje prednost, koja sada iznosi pet golova.

18.24 – Prvi put na meču jedna ekipa vodi sa dva gola, Rusija ima prednost 11:9.

18.13 – Nakon deset minuta meča Srbija vodi sa 4:3, propustila je Krpež Slezak da povisi na dva gola prednosti sa sedmerca.

18.01 – Počeo je duel Srbije i Rusije.

17.55 – Intonirane su himne, meč uskoro počinje...

17.00 – U drugom meču Grupe 1, Francuska i Švedska odigrale su nerešeno 21:21.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара