Srbija savladala Dansku za prvo mesto u grupi

Srbija – Danska 30:25 (17:13). Rukometašice Srbije savladale su selekciju Danske u poslednjem meču Grupe A na Evropskom prvenstvu u Nantu i u drugi krug takmičenja odlaze sa prvog mesta u grupi. Srbija će naredne mečeve igrati protiv Rusije, Francuske i Crne Gore.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je najbolji meč u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva u Francuskoj i prilično lako savladala Dansku 30:25.

Izabranice Ljubomira Obradovića tako su osvojile prvo mesto u Grupi A i u narednu fazu takmičenja prenose dva osvojena boda.

Srbija je dominirala od samog početka utakmice, da bi se prednost uvećavala kako je vreme proticalo. U nekoliko navrata Dankinje su pokušavale da uhvate priključak, ali je svaki put Srbija imala odgovor i odbijala napade protivnica.

Andrea Lekić i Katarina Krpež Šlezak postigle su po osam pogodaka u srpskom timu, dok je odlična na golu bila Katarina Tomašević.

Takmičenje u drugom krugu igračice Srbije započeće protiv Rusije 8. decembra od 18 sati, dva dana kasnije igraju sa Crnom Gorom od 21 sat, a 12. decembra protivnik će im biti domaćin Francuska od 21 sat. Te mečeve moći ćete da pratite u direktnim prenosima na RTS-u.

Ovako je protekao meč u Nantu:

22.25 – Kraj meča, Srbija je savladala Dansku 30:25.

22.15 – Ušli smo u poslednjih deset minuta utakmice, Srbija vodi 26:20.

22.03 – Deset minuta igre u drugom delu, Srbija vodi ubedljivo 22:14.

21.50 – Nastavljen je meč.

21.35 – Poluvreme u Nantu, Srbija vodi protiv Danske 17:13.

Odlična igra srpskih rukometašica u prvih 30 minuta. Imale su izabranice Ljubomira Obradovića priliku da stignu i do šest golova prednosti, ali su Dankinje u finišu prvog poluvremena smanjile zaostatak.

Po tri pogotka u srpskom timu postigle su Lekić, Pop-Lazić i Lavko, dok je Krpež Šlezak postigla četiri.

21.16 – Sredina prvog poluvremena, Srbija vodi 10:8.

Odličan početak meča za srpske rukometašice. Andrea Lekić i Katarina Krpež Šlezak postigle su po tri pogotka.

21.01 – Počeo je meč u Nantu.

20.59 – Intonirane su himne Danske i Srbije, utakmica će uskoro početi.

20.53 – U toku je predstavljanje ekipa u dvorani u Nantu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво