Rukometašice Srbije protiv Danske za što bolji plasman

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igra od 21 čas protiv Danske meč trećeg kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Duel u Nantu možete pratiti u direktnom prenosu na našem Drugom programu, strim na RTS Planeti a kretanje rezultata na našem portalu.

Rukometašice Srbije već su obezbedile plasman u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Pred treće kolo u Nantu ostaje pitanje koliko će bodova Srpkinje preneti u glavnu fazu takmičenja u kojoj se grupa A ukršta sa grupom B iz koje Ruskinje dolaze sa sva četiri boda, a Francuska i Crna Gora će podeliti megdan za preostala dva.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića mogle bi da startuju u narednoj fazi, i bez bodova, ali i sa maksimalnih četiri.

U slučaju pobede nad Danskom, reprezentacija Srbije osiguraće dva boda, a četiri bi imala ako pre toga Poljska savlada Švedsku i pošalje je kući. U slučaju remija ili pobede Švedske u tom susretu, Srbija bi borbu za polufinale započela sa dva boda.

Dankinje igraju još čvršću odbranu od Šveđanki, prepoznatljive su po fantastičnim kontrama a sa bekovskih pozicija najopasnije su Ana Hansen i Tramborgova, koja je i najbolji strelac tima i igra na desnom beku. Krilo Danske Ustergardova spada u red najboljih rukometašica planete, i ona će im biti glavni audt u kontrama.

Srbija je trenutno druga na tabeli grupe A sa dva boda, koliko ima i Švedska, ali uz lošiju gol-razliku od našeg tima. Poljska je poslednja, četvrta, bez bodova posle dva meča i u trećem kolu igraće sa Šveđankama za prolaz u nastavak takmičenja.

Meč Srbija – Danska u Nantu igra se od 21 čas uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a i RTS Planeti. Kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи