Rukometašice savladale Poljsku na startu EP

Srbija – Poljska 33:26 (13:14). Rukometašice Srbije pobedom su debitovale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Poljska bila bolji rival u prvom poluvremenu, u nastavku izabranice Ljubomira Obradovića velikom serijom prelomile rezultat u svoju korist. Naredni meč Srbija igra u nedelju od 18.00, a protivnik je selekcija Švedske. U drugom meču Grupe A Danska je savladala Švedsku sa 30:29.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije uspešno je započela nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je u meču prvog kola Grupe A savladala Poljsku sa 33:26.

Izabranice Ljubomira Obradovića nešto sporije su počele meč, ali su u nastavku pokazale prepoznatljivu igru i na kraju stigle do ubedljivog trijumfa.

Poljska je u prvom poluvremenu uglavnom vodila, najviše zahvaljujući nešto lošijoj igri Srbije u napadu, pa je na poluvreme otišla sa prednošću od 14:13.

Ipak, u nastavku se slika potpuno okrenula. Katarina Tomašević nastavila je sa odbranama, ali su se srpske rukometašice razigrale u napadu, naročito kapiten Katarina Krpež Šlezak.

Srbija je stigla do prednosti od 17:16 i do kraja meča iz minuta u minut povećavala razliku.

Najefikasnija na meču bila je upravo Krpež Šlezakova sa 11 golova, dok su Jelena Lavko i Jovana Stoiljković meč završile sa po pet pogodaka.

U drugom meču grupe Danska je savladala Švedsku sa 30:29. U izuzetno uzbudljivom i neizvesnom meču Dankinje su uspele da u finišu ostvare pobedu, iako su Šveđanske imale šansu za izjednačenje, ali bile su neprecizne u kaznenom udarcu sa sedam metara, koji je bio dosuđen nakon isteka 60. minuta.

Naredni meč u Grupi A Srbija igra u nedelju od 18.00 časova, takođe u Nantu, a protivnik je selekcija Švedske.

Ovako je protekao meč u Nantu:

19.30 – Kraj meča, Srbija je savladala Poljsku sa 33:26.

19.12 – Sredina drugog poluvremena, Srbija vodi sa 26:20.

Odlična igra srpskog tima u nastavku meča. Odbrana funkcioniše gotovo bez greške, dok su se izabranice Ljubomira Obradovića raspucale u napadu.

18.53 – Nastavljen je meč.

18.38 – Poluvreme, Poljska vodi sa 14:13.

Stigle su srpske rukometašice prednost rivalki, u nekoliko navrata imale i vođstvo, ali ipak Poljska na odmor odlazi sa golom razlike.

18.19 – Sredina igre u prvom poluvremenu, Poljska vodi sa 8:6.

Dobra igra Poljakinja u napadu na početku utakmice, srpske rukometašice dva puta promašile prazan gol sa više od pola terena.

18.01 – Počeo je duel, prvi napad za Srbiju.

17.58 – Intonirane su himne dve države u dvorani u Nantu, uskoro će početi meč.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи