Srbija ubedljiva protiv Portugalije

U prvoj utakmici baraža za prvenstvo sveta, koje će u januaru naredne godine biti održano u Nemačkoj i Danskoj, muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Portugalije sa 28:21 (14:10) i stekla solidnu prednost uoči revanša koji je na programu u četvrtak.

Prvih dvadesetak minuta rukometaši Srbije su odigrali izvanredno, pre svega u odbrani, i već tada su stekli sedam golova prednosti (11:4), ali su Portugalci do odlaska na odmor uspeli da smanje zaostatak na četiri gola.

Na početku drugog poluvremena, golovima Zelenovića i Marsenića reprezentacija Srbije je povela sa 16:10, što je izabranicima Ljubomira Obradovića omogućilo da do kraja igraju bez grča i da u završnici izbore pobedu koja daje realne šanse da izborimo učešće na šampionatu sveta.

Iako je nekoliko standardnih reprezentativaca otkazalo učešće na ovoj utakmici, Obradović je uspeo da za kratko vreme od igrača koji su se odazvali pozivu formira dobar tim koji je večeras u Nišu izgarao na terenu.

Nema sumnje da će selektor, koji je dugo radio u Portugliji, dobro pripremiti tim i za revanš i uz požrtvovanost koju su igrači danas prikazali možemo se nadati povoljnom rezultatu.

Srbija: Cupara (11 odbrana), Pušica 2, Potić 1, Vujić 4, Krsmančić 1, Đukić, Verkić, Pešić, Radivojević 4, N. Ilić 6, Rnić, V. Ilić 2, Zelenović 4, Sretenović, Marsenić 4, Stevanović.

Potugalija: Kintana, Portela 5, Duarte 3, Martins, Brankino 2, Souza, Rika 3, Soareš, Feraž 2, Kavalkanti 2, Gomeš, Baroš 1, Dajves, Magalhes 2, Salina 1, Borhes.

Revanš se igra 14. juna, a pobednik ovog dvomeča će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво