Oproštaj od Branislava Pokrajca

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održana je komemoracija Branislavu Pokrajcu, legendi srpskog, jugoslovenskog i svetskog rukometa.

Od čoveka koji je u karijeri dostigao vrh osvojivši olimpijsko zlato i kao igrač i kao trener, oprostili su se njegovi saigrači, kolege, učenici i poštovaoci iz čitavog regiona.

Ispred Rukometnog saveza Srbije profesor Vojislav Andrić podsetio je na sve uspehe Branislava Pokrajca na rukometnom terenu, ali i u obrazovanju generacija rukometaša, kao i u modernizaciji celokupnog našeg sporta.

Nadam se da će neka ulica ili škola poneti ime Branislava Pokrajca, a siguran sam da trenažni centar RSS, koji se gradi u Mionici, može s ponosom poneti njegovo ime, rekao je Andrić.

U ime zlatne generacije koja je u Minhenu osvojila olimpijsko zlato, od Pokrajca se oprostio kapiten tog tima Hrvoje Horvat.

"U ime svih igrača tu sam da se oprostim od našeg Kraje. Bio je veliki sportista, pripadao je samom vrhu svetskog rukometa. Sa kvalitetima koje je imao bio je preteča današnjeg rukometa, koji je bio i ostao njegov život i nakon diplomiranja i sticanja zvanja profesora", rekao je Horvat.

On je podsetio da je Pokrajac i kao trener napravio izuzetnu karijeru, koja je kulminirala osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

"Kraja je bio pouzdan prijatelj, disciplinovan i uz svu svoju veličinu jednostavan, odan, brižan otac i suprug. Na našu veliku žalost, brzina koja ga je krasila kao igrača sada nam ga je prebrzo uzela", kazao je Horvat.

Profesor Branislav Pokrajac sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво