Poraz rukometašica u prvom kolu EP

U prvom kolu D grupe prvenstva Evrope za rukometašice reprezentacija Srbije je u Skoplju izgubila od selekcije Hrvatske sa 30:26 (17:8).

Rukometašice Srbije neuspešno su startovale na prvenstvu Evrope izgubivši od kvalitetnije i iskusnije selekcije Hrvatske. Poraz od četiri gola razlike još je i "podnošljiv" s obzirom na igru koju su u prvom poluvremenu prikazale izabranice selektora Časlava Dinčića.

Naš tim je dobro započeo meč i u prvih 15 minuta ravnopravno se nosio sa favorizovanim rivalom. U nastavku je, međutim, totalno podbacio, pa je pri rezultatu 8:9 do odmora primio čak osam golova, a da nije postigao ni jedan. U tom delu susreta reprezentacija Srbije je delovala konfuzno i neorganizovano i u napadu i u odbrani, bez ikakvih rešenja pred protivničkim golom.

Drugi deo utakmice doneo je neočekivano poletnu igru srpskih rukometašica, koje skoro da nisu mogle da se prepoznaju. Razmahale su se Lekić, Damnjanović, Stevin i Cvijić, pa je od minus devet Srbija za tili čas došla do minus tri (15:18). Ono što se činilo nemoguće, u tim trenucima je bilo dostižno, jer je naša reprezentacija igrala brzo, sigurno i efikasno.

Hrvatska ekipa je, međutim, uspela da se konsoliduje i da pravovremeno preuzme kontrolu situacije na terenu. Neuhvatljiva Golubić, Horvat i Penezić bile su precizne u odlučujućim trenucima meča, pa je njihov tim do završetka rutinski održao sigurnu prednost i zasluženo pobedio.

Šansu da se plasira među prve tri u grupi reprezentacija Srbije će morati da potraži u preostalim duelima protiv Nemačke i domaćina Makedonije.

Srbija: Paplacko, Popović, Krpež, Lekić 9 (3), Stevin 4, Damnjanović 4, Đerić, Balać, Erić, Tomašević, Rajović 1, Ognjenović 4 (1), Cvijić 4, Medved.

Hrvatska: Knezović, Pušić 2, Golubić 7, Gaće, Penezić 7 (5), Arslanagić 2, Franić 1, Tatari 2, Lovrić 1, Horvat 6, Ambroš 1, Zebić, Pavić 1, Jelčić.

Sedmerci: Srbija 6 (4), Hrvatska 6 (5).

Isključenja: Srbija 6, Hrvatska 4 minuta.

Dinčić: Hrvatice se pre oslobodile straha

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Časlav Dinčić rekao je da su njegove igračice izgubile od Hrvatske zato što ih je "duže držao strah" od protivnica.

Dinčić je novinarima rekao da su obe ekipe "uplašeno ušle u prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu", ali da je strah njegove rukometašice držao pola sata, a protivnice 15 minuta. "One su od jednog ili dva gola prednosti napravile osam. Pričali smo na poluvremenu da treba mnogo da ubrzamo napad, polukontru i kontru i za šest minuta postigli smo sedam golova, što je samo za jedan gol manje nego što smo dali u prvom poluvremenu", rekao je Dinčić.

Prema negovim rečima, ekipa zaslužuje sve pohvale što je uspela da dođe na "minus jedan", ali da je razlika bila suviše velika da bi nešto više uradila.

"Čestitam ekipi Hrvatske, jer je igrala 60 minuta bolje od nas i zasluženo pobedila. Moja tim se nije snašao", rekao je Dincić i dodao da nije zadovoljan suđenjem. "Nismo znali šta sude, kada je penal, kada nije i za nas i za njih. U takvoj situaciji iskusnija ekipa se bolje snalazi", rekao je on. 

Kapiten Srbije Tanja Medved ocenila je da se porazom od Hrvatske ne završava Evropsko prvenstvo i da će tim tražiti šansu protiv ostalih protivnika u grupi, Nemačke i Makedonije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара