RSS: Poštujemo odluku državnih organa, EHF pokrenuo proces

Rukometni savez Srbije saopštio je da u potpunosti poštuje odluku državnih organa oko otkazivanja kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki, na kome je u Kovilovu bilo planirano da se sastanu Srbija i tzv. Kosovo, ali i da očekuje kaznu Evropske rukometne federacije.

"RSS poštuje u potpunosti da se otkaže turnir koji je ovog vikenda trebalo da se održi u Kovilovu. Evropska rukometna federacija zahtevala je od Saveza da se u subotu do 11 sati izjasni o sudbini turnira, a RSS je obavestio da ga neće biti, odnosno da se otkazuje", piše u saopštenju na sajtu RSS.

RSS je otkrio i da su svi koji su trebali da budu učesnici turnira napustili Sportski centar Kovilovo.

"S obzirom da je naša juniorska reprezentacija već diskvalifikovana sa turnira, EHF će odlučiti kada, gde i u kojoj formi će on biti održan".

Zbog otkazivanja turnira izvesno je da RSS čeka kazna krovne rukometne kuće u Evropi.

"Arbitražni sud EHF pokrenuće u narednih nekoliko dana proces u vezi sa otkazivanjem turnira. Odluka o eventualnoj kazni biće doneta u narednih nekoliko nedelja o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", zaključuju iz RSS.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво