Stefanović: Otkazana utakmica s Kosovom, obavešten predsednik

Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i Kosova otkaže, izjavio je za Tanjug potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi? Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima", izjavio je Stefanović.

Jake policijske snage blokirale su prilaz SC Kovilovo, uprkos tome što je Vlada zabranila utakmicu između ženskih juniorskih selekcija Srbije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Policija je raspoređena duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mesta. Policija ne dozvoljava zadržavanje novinarskih ekipa koje se vraćaju nazad.

Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je Vlada odlučila da je zabrani.

Posle otkazivanja utakmice između Srbije i Kosova, EHF je odlučila da diskvalifikuje srpsku selekciju iz daljeg takmičenja, dok bi ostali mečevi na turniru trebalo da se odigraju po unapred određenom planu.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво