Читај ми!

RSS: Sukob nam ne ide u prilog, probleme da rešimo na UO

Rukometni savez Srbije pozvao je na smirivanje strasti između reprezentativaca i selektora Jovice Cvetkovića, ali i sve u organizaciji da suzdrže od javnih nastupa, i da se svi problemi reše unutar kuće.

Sukob je kulminirao kada je Cvetković optužio rukometaše da su na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj unapred kupovali avionske karte za povratak kući i da su vodili nesportski život tokom turnira, pre nego što su reprezentativci demantovali takve tvrdnje i to replikom da je selektor često bio u alkoholisanom stanju.

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor - reprezentativci ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu", navodi se u saopštenju RSS objavljenom na sajtu.

Iz RSS naglašavaju da se već godinama suočavaju sa brojnim problemima i, kao i prethodno, sve treba rešiti na sednici Upravnog odbora naredne nedelje.

"Moramo biti surovo transparentni jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana. Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svemu što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj je sednica Upravnog odbora RSS koja će biti održana u toku naredne nedelje".

Izražena je i nada da svi akteri shvataju punu odgovornost izjava, odnosno uticaj na naraštaje, i zato RSS apeluje da se obrati pažnja kako se ne bi izgubilo nijedno dete u rukometu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво