Tanja Medved: Volela bih da na EP obezbedimo plasman na SP

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Tanja Medved izjavila je da bi volela da ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu osvoji peto mesto i da se tako direktno plasira na Svetsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo održaće se od 2. do 14. decembra u Makedoniji.

"Volela bih da kažem da idemo na medalju, neću da kažem da je nemoguće, ali bilo bi dobro da obezbedimo peto mesto i direktan plasman na Svetsko prvenstvo. To bi bio izuzetan uspeh za start tog novog ciklusa do Olimpijskih igara 2012. godine, koji je najavio Rukometni savez Srbije", rekla je Medved.

Srbija će se takmičiti u Grupi D, u Skoplju, sa reprezentacijama Hrvatske, Nemačke i Makedonije.

"Nije važno sa kojim ekipa ćemo igrati u grupi. Isto bi bilo teško i da su sa nama Noveška, Danska i Rusija. Mi smo uspeli da savladamo Rumuniju koja je odigrala odlično dva prethodna pripremna turnira, Hrvatska je pobedila Makedoniju, ali mislim da to nisu 'prave slike'", rekla je Medved.

Prema njenim rečima, u Grupi D svaka utakmica će biti teška.

"Mislim da smo istog kvaliteta. Naglasila bih da će posebno biti težak meč sa Makedonijom, koje će igrati pred svojom publikom. Međutim, imamo šanse sa dobrim zalaganjem i borbenošću da pobedimo", rekla je Medved.

Na pitanje da li očekuje da će domaće rukometašice imati pomoć sudija, ona je odgovorila da bi "to bilo suviše nemoralno".

"Ne želim da razmišljam na taj način. Mene iznerveiraju sudije, zbog toga da li su nešto videle ili nisu... Želim da mislim da nisu nešto namerno dosudili. U suprotnom, to bi me suviše opteretilo", rekla je Medved.

Reprezentacija Srbije odigrala je dve kontrolne utakmice sa Rumunijom i to je bila poslednja provera uoči Evropskog prvenstva.

"Priveli smo pripreme kraju. Mislim da su bile uspešne. Uspeli smo da uvežbamo sve najbitnije tačke koje su važne za odbranu i napad. Za nas je Evropsko prvenstvo već počelo kontrolnim utakmicama sa Rumunijom u Vrnjačkoj Banji", rekla je Medved.

Ona je dodala misli da se reprezentacija Srbije "pokazala kao prava ekipa".

"Ljudi više ne veruju u nas. Ponosna sam što smo dobro odigrali. Uspeli smo da svedemo oscilacije na jedan dozvoljeni nivo. Polako sprovodimo u delo sve to zašto se spremamo", rekla je Medved.

Kapiten reprezentacije smatra da su devojke pokazale borbenost i sa koliko želje igraju za reprezentaciju, kao i da misli da će tako biti i u svakoj sledećoj utakmici.

"Nijedna ekipa ne igra perfektno, pa ne igramo ni mi. Ja sam srećna i ponosna što sam sa ovim devojkama u reprezentaciji. Imam 34 godine i nedostaje mi 'kiseonik', ali kada vidim kako se devojke bore, koliko žele pobedu, proradi adrenalin i nije mi teško da igram", rekla je Medved.

Ona je dodala da očekuje da će od utorka 2. decembra kada počinje Evropsko prvenstvo, sve što bilo do sada biti još bolje za 100 odsto.

Srbija počinje takmičenje na EP u utorak utakmicom sa Hrvatskom, u četvrtak se sastaje sa Nemačkom, a u subotu sa Makedonijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи