Šterbik najlepša priča EP: Bio sam kod doktora, a onda…

Golman španske rukometne reprezentacije Arpad Šterbik, jedan od junaka prve titule prvaka Evrope, otkrio je da nije očekivao da će igrati u Hrvatskoj i da je srećan što je uspeo da pomogne nakon neverovatnog spleta okolnosti.

Arpad Šterbik je na završnicu prvenstva u Zagrebu stigao zbog povrede Gonzala Pereza de Vargasa i to na dan polufinala protiv Francuske i sa tri ključne odbrane doprineo odlasku u finale, a potom i osam protiv Danske za evropski tron.

"Bio sam u Skoplju, čekao sam red za pregled kod doktora kad mi je stigao poziv iz reprezentacije oko 10.30. U 14.30 sam bio u avionu za Ljubljanu, odakle su me doveli automobilom u hotel u Zagrebu, stigao sam na večeru, zaspao i onda se malo spremao za Francuze", rekao je Šterbik, a prenosi Večernji list.

Iskusni 38-godišnji čuvar mreže, rođen u Senti i koji ima dve svetske bronze sa jugoslovenskom reprezentacijom, dodaje da se odlično fizički oseća.

"Branio sam samo pola sata na Evropskom prvenstvu. Zdrav sam, imam motiv, igraću još. Čudno je, star sam kao i neki trener. Evo, Dinar (selektor Francuske prim. aut,) je samo dve godine od mene stariji. Pokušavam da pomognem mlađima", poručuje golman mađarskog Vesprema, zvanično najbolji pojedinac finala.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 31. jan 2018, 10:40)
DULE [neregistrovani]

Svaka cast !

Golman Vesprema bice sledece sezone ... sada brani za sampiona Evrope - VARDAR !

Dakle, evropski sampion u obe kategorije - i sa klubom i sa reprezentacijom ... prosto neverovatno sa 38 godina i naravno - za svako postovanje !

BRAVO MAJSTORE !!!

(utorak, 30. jan 2018, 19:10)
anonymous [neregistrovani]

Nije jos za "staro gvozdje "

Sterbik je sa 38 godina mozda najbolji rukometni golman na svetu . To je dokazao nebrojeno puta. Sledece dve godine branice u Veszprem-u koji je jedan od najjacih rukometnih klubova na svetu.Postao je evropski sampion sa Vardarom. Evo, samo sto je direktno pomogao Spaniji da osvoji evropsko zlato, a u Srbiji bi odavno bio u rukometnoj penziji kao "neperspektivan" !!!