Читај ми!

Cvetković: Potreban nam je sistemski rad, već kasnimo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da je Belorusija u prednosti uoči oproštajnog meča na prvenstvu Evrope, ali i poručio da je pod hitno potrebno promeniti situaciju u srpskom rukometu i raditi na stvaranju sistema.

"Moramo da radimo na stvaranju sistema, da kroz pet-šest godina imamo generaciju koja će iznedriti igrače za nacionalni tim. Sada to nemamo i snalazimo se kako znamo i umemo sa ovim igračima koje imamo. Tokom prvenstva ostali smo bez Vujina, Markovića, a sada i Jovanovića. Ono što smo uradili treba da bude nešto prema čemu možemo da se upravljamo kada je u pitanju budućnost. Moramo da nastavimo da radimo, odmah, od sutra, da imamo trenažni centar, da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo", izjavio je Cvetković za sajt RSS.

Srbija od ishoda poslednje utakmice može da u konačnom redosledu bude plasirana od devetog do 12. mesta.

"Igrali smo protiv Belorusa u kvalifikacijama, izgubili smo pod specifičnim okolnostima u Nišu, ali isto tako treba reći i to da smo igrali nerešeno na njihovom terenu, što je veliki uspeh s obzirom na to da smo igrali sa izmenjenom postavom i mlađim igračima. Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad. Postepeno idu ka vrhu i znaju da do njega mogu da stignu samo ako realno razmišljaju", istakao je Cvetković.

Povređenog mladog levog beka Milana Jovanovića zameniće levo krilo Vanja Ilić.

Utakmica između rukometaša Srbije i Belorusije igra se u sredu od 16 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се