Nemci savladali Čehe uz pomoć sudija, pobeda Danaca

Nemačka pobedila Češku rezultatom 22:19 (9:10) u prvom meču Grupe II na Evropskom prvenstvu u Hrvaskoj. Svi mečevi druge grupe igraju se u Varaždinu. Danska je savladala Sloveniju sa 31:28 i zadržala šanse za plasman u polufinale.

Nemci za trijumf mogu da se zahvale sudijskom paru iz Hrvatske. Reprezentacija Češke je odlično igrala, kontrolisala meč ali je pala u finišu meča.

Sudije su stale na stranu Nemaca, koji su to i iskoristili. Nekoliko spornih situacija išlo je u korist Evropskog šampiona. Prvo je golman Hajnefeter udario protivničkog igrača, a nije zaradio čak ni isključenje.

Potom je regularan gol Čeha pretvoren u sedmerac (neiskorišćen), a zatim i namerno utrčavanje nemačkog igrača u prostor, kako bi blokirao ulaz s krila za sudije to nije bilo za isključenje. To nije bilo sve rvački zahvat Patrika Vinčeka nad Matijom Gubicom i Borisom Miloševićem bio je samo deveterac.

Iako se sve ovo dešavalo u drugom poluvremenu Česi su ipak uspevali da kontrolišu rezultat, a imali su sedam minuta pre kraja dva gola prednosti 18:16. Tada su Nemci uspeli da preokrenu rezultat i do kraja meča nisu ispuštali prednost.

Najbolji igrač susreta bio je Stefan Fat koji je postigao osam golova. Kod Čeha najefikasniji je bio Tomas Čip sa šest golova.

U narednom kolu selekcija Nemačke se sastaje sa Danskom za dva dana, dok Česi igraju protiv Makedonije 23. januara.

U drugom meču ove grupe Danska je savladala Sloveniju sa 31:28. Izuzetno uzbudljiv meč, ipak Slovenci nisu imali snage da dođu do preokreta. Danci su konstantno vodili, sa dva gola razlike, koje su stekli u prvom poluvremenu. U finišu susreta imali su i četiri, da bi protivnik samo uspeo da ublaži poraz.

Dance je do trijumfa predvodio fantastični Lase Svan koji je postigao čak 11 golova. Kod Slovenaca najefikasnije je bio Miha Zarabec sa šest postignutih golova. 

Danci sada imaju četiri boda, kao i Nemačka. Slovenci su ostali na začelju sa jednim bodom, koji su preneli iz grupne faze takmičenja. Slovenci za četiri dana igraju protiv protiv Španije. Dok se Danci sastaju sa Nemačkom. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво