Slovenci odlučili da igraju i pobedili, poznati svi učesnici druge faze

Reprezentacija Slovenije savladala je Crnu Goru sa 28:19 i plasirala se u narednu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hvatskoj, u koju prenosi bod iz duela sa prvoplasiranom Makedonijom koja u novoj grupi ima tri boda. Nemci prenose dva boda. U grupi D Španija, Danska i Češka idu dalje, sve tri ekipe sa po dva boda.

Slovenci su sav bes iskalili na Cnogorcima. Protivnik je bio ravnopravan rival samo u prvom poluvremenu koje su Slovenci rešili u svoju korist rezultatom 14:13. U nastavku na terenu je bila samo jedna ekipa.

Izabranici selektora Veselina Vujovića su do vrha napunili mrežu Crne Gore, koja je u nastavku postigla šest golova, a primila 14.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marguč sa šest golova, Bežjak je postigao pet, a Blagotnišek četiri. Kod Crnogoraca najefikasniji bio je Sevaljević sa šest, dok je Lipovina postigao četiri.

Makedonija je igrala nerešeno sa Nemačkom 25:25 u poslednjem kolu grupe C. Aktelni šampion Evrope nije uspeo da savlada Makedoniju, koja je na poluvremnu vodila sa 12:11, a u nastavku susreta uglavnom jurila prednost Nemaca. Ipak, dva minuta pred kraj Makedoci izjednačuju na 25:25, što se ispostavilo kao konačan rezultat meča.

Golman Makedonaca Ristovski proglašen je za najboljeg igrača susreta, a najefikacniji u timu  bili su Lazarov i Manaskov sa po pet postignutih golova. Kod Nemaca Vajnhold je bio najbolji strelac sa osam golova.

U prvom meču poslednjeg kola Grupe D, Česi su nadigrali Mađare sa 33:27 i pridružili se Danskoj i Španiji u drugoj fazi takmičenja.

Danska je savladala Španiju sa 25:22 i tako osvojila dva važna boda koja prenosi u drugu fazu takmičenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво