Srbija savladala Island i izborila plasman u narednu fazu takmičenja

Srbija – Island 29:26 (12:12). Rukometaši Srbije savladali su Island u trećem kolu Grupe A, ali sa nedovoljnom razlikom da direktno prođu u narednu rundu takmičenja. Ipak, u drugom meču u grupi, Švedska je savladala Hrvatsku sa 35:31 i "pogurala" Srbiju u dalje takmičenje, gde će protivnici biti Francuska, Norveška i Belorusija.

Rukometaši Srbije savladali su Island sa 29:26, u meču poslednjeg kola Grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i, posle poraza Hrvatske od Švedske, plasirali se u narednu fazu takmičenja.

Mogli su izabranici Jovice Cvetkovića i sami da reše svoju sudbinu, imali su napad za pobedu od četiri gola razlike, koja bi im garantovala plasman među 12 najboljih ekipa, ali je golman Islanda Gudmundson odbranio udarac srpskih rukometaša.

Srbija je dobro počela meč, imala prednost, ali se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom 12:12.

U nastavku je Island zaigrao mnogo bolje, u jednom trenutku stigao i do četiri gola prednosti, ali je Srbija u poslednjih deset minuta ušla sa nerešenim rezultatom.

Šešum je bio odličan u napadu, dok je na golu Cupara ulio sigurnost srpskim rukometašima, pa su "orlovi" preuzeli vođstvo, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Na kraju se ispostavilo da je pobeda od tri gola bila sasvim dovoljna, pošto je Švedska napravila veliko iznenađenje i savladala Hrvatsku. 

Srbija ide u novu grupu, u kojoj će krenuti bez bodova, a rivali će biti Francuska, Norveška i Belorusija.

Ovako je protekao meč u Splitu: 

19.46 – Srbija je savladala Island sa 29:26 i prolaz dalje sada zavisi od utakmice Hrvatska – Švedska. 

19.31 – U poslednjih deset minuta susreta, nakon dosta dobrog perioda igre Srbije, dva tima ulaze poravnata (23:23).

19.20 – U prvoj trećini nastavka, zahvaljujući pre svega kontraritmu u napadu, Srbija zaostaje za protivnikom koga mora da pobedi sa četiri razlike. U 40. minutu bilo je 16:19. 

18.53 – Poluvreme, Srbija – Island 12:12.

Mogli su "orlovi" na poluvreme sa dva gola prednosti, ali Islanđani iz kontranapada postižu gol za izjednačenje. I dalje su srpski rukometaši u igri, ali je potrebno da u nastavku ne promašuju zicere i odigraju nešto čvršću odbranu. 

18.38 – Nešto slabiji period igre "orlova", pa Island prelazi u vođstvo – 9:8.

Gustafson brani sve bolje i sve teže je srpskim igračima da postignu pogodak. Zelenović je postigao tri pogotka, ali i dalje nedostaju kontranapadi i igra preko krila. 

18.26 – Deset minuta igre, Srbija vodi sa 7:5.

Mnogo bolja igra "orlova" nego u prethodna dva meča, a tome je doprineo i Stefan Vujić, koji igra svoj prvi meč na šampionatu. 

18.15 – Počela je utakmica u Splitu, prvi napad za Island.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се