Novi poraz Srbije u Splitu, protiv Islanda za prolaz

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto je u drugom kolu Grupe A izgubila od Švedske, rezultatom 30:25 (16:10).

Šveđani s, u drugom kolu, lako došli do pobede nad Srbijom, pošto su već nakon nekoliko minuta igre imali lepu prednost koju nisu ispuštali do kraja.

Izabranici Jovice Cvetkovića, kao i protiv Hrvatske, pokazali su slabu partiju bez povređenih Marka Vujina i Stefana Vujića, u napadu su propustili mnogo zicera, ali ni odbrana nije bila bolja jer su primili pregršt golova iz kontri, pre svega u prvom poluvremenu.

Ponovo se istakao protivnički golman Mikel Apelgren sa 19 odbrana, kao i, za razliku od prethodnog duela, srpski Vladimir Cupara (16), ali ni to nije bilo dovoljno "orlovima" pošto su od početka konstantno jurili veliki zaostatak sve do poslednjih deset minuta kada su spustili na "minus 2", ali ne i da unesu neizvesnost.

Najefikasniji u srpskoj selekciji bio je Nemanja Ilić sa pet golova, četiri je dao Petar Nenadić, po tri Žarko Šešum i Bojan Beljanski, a kod Šveđana pet je postigao Albin Lagergren.

Srbija ima priliku da se nađe u narednoj rundi takmičenja, a da bi se to dogodilo, "orlovi" moraju da savladaju Island, u meču koji se igra u utorak od 18.15.

Rukometaši: Imali smo šansu...

Vladimir Cupara, Petar Đorđić i Petar Nenadić bili su razočarani posle poraza i ističu da su propustili veliku šansu za plasman u drugi krug.

"Ostaje žal što nismo uspeli da preokrenemo utakmicu, u ključnim trenucima nam se u napadu događao pad koncentaracije. I meni, naravno. Sledi nam borba sa Islandom", rekao je golman Cupara.

Petar Đorđić je naglasio mnogobrojne promašaje.

"Šteta, propustili smo priliku. Previše smo promašivali, nekoliko kontri... Nema nam druge nego da damo sve od sebe protiv Islanda, pa šta bude. Žao mi je jer imam osećaj da smo imali Šveđane, došli smo na minus dva i promašili napad za minus jedan".

Petar Nenadić je priznao da ga je više zaboleo poraz od Švedske nego onaj protiv Hrvatske.

"Šteta, mnogo mi je žao zbog poraza, teže mi je pao nego poraz od Hrvatske jer mislim da smo mogli više. Ali, videli ste što je njihov golman sve branio. Sada moramo da pobedimo Island, ali znate kakvi smo mi 'ludaci', sve je moguće. Dok god sam ovde i dok postoji šansa verujem da možemo dalje", poručio je Nenadić.

Ovako je protekao meč u Splitu:

19.50 - Kraj meča. Novi poraz Srbije.

19.30 - Tajm-aut je zatražio selektor Švedske, pošto je sada samo dva gola razlike.

19.10 - Počelo je drugo poluvreme.

18.50 - Poluvreme. Švedska vodi 16:10, ima ubedljivu prednost i bolji je rival.

18.23 - Cvetković je zatražio predah za svoje igrače, pošto su Šveđani lako došli do prednosti 7:3.

18.15 - Počeo je meč.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи