Rukometaši Srbije protiv Šveđana za prolaz u drugu fazu

Nakon ubedljivog poraza na startu šampionata od domaćina, rukometaši Srbije igraju protiv Švedske meč drugog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Meč se igra od 18.15. uz prenos na Drugom programu i sajtu RTS-a.

Izabranici selektora Jovice Cvetkovića doživeli su ubedljiv i nimalo prijatan poraz od Hrvatske, na otvaranju šampionata (32:22).

Kako poručuju iz srpskog tima, taj meč je analizaran i arhivan, a misli su okrenute narednom protivniku, ekipi Švedske, koja je takođe poražena u prvom kolu.

Meč sa skandinavcima vrlo verovatno je odlučujući za prolaz dalje, a toga je svestan i najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić.

"Tako ispada, ako pobedimo idemo dalje. Očekujemo da će Hrvatska u poslednjem kolu da odradi posao protiv Šveđana... Sa trijumfom u današnjem meču obezbeđujemo drugi krug i dižemo samopouzdanje, a čak i u ludoj priči možemo da prenesemo bodove u Zagreb".

On je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Islanda.

"Dosta švedskih igrača nastupa u nemačkoj Bundesligi, igraju dobar rukomet i sve je moguće. Nije me iznenadio rezultat između Švedske i Islanda, poznavajući sastave timova. Danas me ništa ne iznenađuje", zaključio je Nenadić.

Utakmica 2. kola A grupe Evropskog prvenstva Srbija - Švedska igra se od 18.15 u Splitu, uz prenos na Drugom programu RTS-a, i lajv striming na sajtu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво