IHF demantovao da će Island zameniti Kubu

Međunarodna rukometna federacija demantovala je danas informaciju da će na Svetskom prvenstvu, koje će od 16. januara do 1. februara biti održano u Hrvatskoj, umesto reprezentacije Kube nastupiti selekcija Islanda.

"Želimo odlučno da demantujemo informacije, objavljene u nekim hrvatskim medijima, da će Island zameniti Kubu na predstojećem svetskom prvenstvu u rukometu u Hrvatskoj", navodi se u obaveštenju koje je Hrvatskom rukometnom savezu poslao visoki funkcioner IHF Eke Hofman.

Prema informacijama koje su stigle iz IHF, Kuba još nije definitivno otkazala učešće na šampionatu sveta, a čak i ukoliko to uradi, ne bi je zamenio Island, već Čile, reprezentacija sa najboljim rejtingom iz panameričkog Saveza koja nije izborila pravo igranja na završnom turnru.

Ukoliko bi sve ekipe iz panameričkog regiona otkazale učešće, na red bi došle rezerve iz Azije, Afrike ili Okeanije, a tek nakon toga tražila bi se zamena iz Evrope.

U sredu je više hrvatskih medija objavilo da će umesto Kube u grupi B Svetskog prvenstva, u kojoj su još Hrvatska, Španija, Švedska, Južna Koreja i Kuvajt, igrati olimpijski vicešampion Island. Neki funkcioneri Hrvatskog rukometnog saveza izjavili su da će zbog toga tražiti da se ponovi žreb grupa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво