Srpski rukometaši bruse formu pred EP u Hrvatskoj

Od 12. do 28. januara Hrvatska će biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometaše. Selekcija Srbije igraće u Splitu u grupi sa domaćinom, zatim sa Islandom i Švedskom.

Posle turnira u Švajcarskoj i trening utakmice sa Saudijskom Arabijom, srpski rukometaši nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo.

Izostanci Stojkovića, Abutovića, Milića, Rnića i Beljanskog najveći su problem selektora Cvetkovića.

"Igraćemo svaku utakmicu na pobedu, to je sasvim normalno i tako treba da bude. Normalno, računali smo da će biti problema. Treba biti spremen i na to. Šta je tu je, idemo, spremamo se kao da smo u kompletnom sastavu", kaže selektor Jovica Cvetković.

U petak će srpski rukometaši od 18 časova na Banjici odigrati još jednu pripremnu utakmicu, protiv Makedonije. Zatim slede dva duela sa Slovenijom i put u Split, u kojem će 12. januara igrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv domaćina Hrvatske.

"Naravno, neće biti lako. Ovo je teška grupa, ali mislim da imamo kvalitet da prođemo u drugi krug. Mislim da je najpametnije da gledamo od utakmice do utakmice. Prva je Hrvatska i sada je najveći fokus na tome", kaže reprezentativac Petar Đorđić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 04. jan 2018, 06:59)
anonymous [neregistrovani]

Brza krila

pripremite odbranu za hrvatski kontranapad preko krilnih igrača nakon prekida igre ili uspesne odbrane golmana,tada postižu najviše i najlakše golove.