Читај ми!

RSS: Nenadić i Radovićeva najbolji u 2017. godini

Rukometaš Fuhse iz Berlina Petar Nenadić i Ana Radović iz Medicinara proglašeni su za najbolje u 2017. godini u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza Srbije i lista Sportski žurnal.

Glasovima trenera i kapitena muških i ženskih klubova Superlige, Nenadić je drugu godinu zaredom laureat sa sedam bodova, jednim više od Mladena Krsmančića i tri od Momira Ilića.

Radovićeva je ubedljivo dobila nagradu sa 11 poena, čak osam više od drugoplasirane Katarine Krpež-Šlezak.

Za najboljeg trenera izabran je Nenad Peruničić iz Crvene zvezde, osvajač nacionalnog kupa i Superkupa.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je 2017. godina bila teška i turbulentna za srpski rukomet, ali da je napravljen pomak i da u narednoj očekuje još bolje rezultate, već od Evropskog prvenstva za seniore u Hrvatskoj.

"Dugi niz obeležavamo dan kada je osnovan Savez. Godina je bila teška, turbulentna u svakom pogledu, ali napravili smo pomak. Plasmani na takmičenja seniora, seniorki i mlađih kategorija, ali hoćemo da idemo napred i budemo još bolji. Želimo uspeh u Hrvatskoj i dodatni napredak", rekao je Đurković u prostorijama RSS na tradicionalnom "Danu rukometa".

On je naveo da će država nastaviti da ulaže u rukomet kao do sada.

"Uz podršku države, odnosno omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, možemo dosta da uradimo. Pred nama je, uveren sam, uspešna godina."

Prema njegovim rečima, velika stvar je to što će sledeće godina biti otvoren trenažni centar RSS i dvorana u Mionici.

"RSS će zaokružiti priču, napraviti celinu i dobiti dvoranu za treninge i igranje međunarodnih utakmica. Svi zajedno ujedinjeni možemo mnogo da uradimo za srpski rukomet u sledećoj godini."

Tradicionalnom "Danu rukometa" prisustvovali su predstavnici OKS sa predstavnikom Božidarom Maljkovićem na čelu, koji je dobio specijalnu plaketu RSS, kao i predstavnici Auto-moto saveza Srbije, takođe lauerati. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво