Читај ми!

Štrlek: Srbija nezgodna, biće pravi derbi u Splitu

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek kaže da veoma ceni reprezentaciju Srbije i da će biti pravi derbi u Splitu na startu Evropskog prvenstva. Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u splitskoj Spaladijum areni.

Rukometaši Hrvatske i Srbije sastaju se na startu Evropskog prvenstva koje će se održati u Hrvatskoj.

"Srbi su kvalitetni i nezgodni, mogu svima da pomrse račune. Moramo da budemo spremni, ne smemo "izgorimo" jer je pobeda na startu najbitnija za glavu. Samo da nas ne ponese u kontra smeru, da nađemo optimalnu "brzinu". Idemo na dva boda kao i u svakoj drugoj utakmici, otvaranja su teška. Utamica protiv Srbije je za mene kao i svaka druga, svejedno mi je da li je protivnik Srbija, Švedska ili Island", izjavio je Štrlek za Jutarnji list.

Odlično levo krilo poljskog Kjelcea, saigrač srpskog reprezentativca Darka Đukića, očekuje sva tri teška duela u A grupi sa Srbijom, Švedskom i Islandom.

"Svi mečevi biće teški, sa Srbijom su uvek derbiji, Šveđani su sve bolji, brzi su i eksplozivni. Imali su nesreću što su na prošlom Svetskom prvenstvu išli na Francusku, a igrali su možda najlepši rukomet. Island ima vrhunske pojedince i jaku ekipu".

On nije mogao da označi favorita za titulu prvaka Evrope.

"Puno je faktora, tu su pored nas Francuzi, Nemci, Španci, svi Skandinavci. Balkanske selekcije su nezgodne, sve će igrati kao na domaćem terenu. Rukomet je danas jako izjednačen", zaključio je Štrlek.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u splitskoj Spaladijum areni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара