Remi Srbije i Holandije, majstorije Čolićeve na golu

Srbija – Holandija 27:27. Rukometašice Srbije, mada su u poslednjim sekundama meča ispustile pobedu nad favorizovanim protivnicama, osvojile su važan bod u borbi za što bolji plasman u grupi D na Svetskom prvenstvu. Naredni meč Srbija igra protiv Koreje u petak od 20.30. Direktan prenos je na programima RTS-a i preko lajv striminga na našem portalu.

Sjajan meč, velika borba do poslednjeg momenta. Srpske rukometašice ispustile pobedu, iako su u finiš meča ušle sa dva gola prednosti; protivnice su uspele da u poslednjim sekundama izjednače i "izvuku" bod. Maestralna na golu bila je Marija Čolić.

Velika borba od samog starta meča. Srpkinje uspevaju da realizuju svoje šanse i povedu. Protivnice su kontrama i zahvaljujući brzom centru zadavale velike probleme našoj odbrani. Prvi pivot Dragana Cvijić brzo je zbog dva isključenja prekomandovana samo u napad. Na Andrei Lekić je vidljiv nedostatak mečeva, pa teško koristi gol šanse, ali, kako je vreme odmicalo, delovala je sigurnije. Sjajna u napadu je Marina Dmitrović, koja je u prvom delu igre imala stopostotan učinak. Dodatnu sigurnost našoj odbrani donosila je Marija Čolić na golu sa nekoliko sjajnih odbrana.

Holanđanke su u finišu poluvremena imale dva gola razlike, ali naše devojke su uspele da stignu prednost protivnica, čak su imale i napad za vođstvo, ali nisu uspele da ga realizuju, pa je rezultat posle prvog dela 15:15.

"Rovovska" borba je nastavljena i u drugom poluvremenu. Prvo su Holanđanke imale minimalnu prednost, a naše uspevale da stignu do izjednačenja. Pri rezultatu 21:21, rukometašice Srbije uspevaju da postignu tri gola, a odlična Čolićeva je "zaključala" mrežu – 24:21, iako su protivnice u dva navrata imale igračicu više na terenu. Odgovornost u napadu preuzela je Katarina Krpež Slezak. 

Izabranice selektora Obradovića uspevaju da kontrolišu rezultat i u finiš susreta uđu sa dva gola prednosti – 27:25. Ipak, Holanđanke u poslednjim sekundama meča uspevaju da izjednače i izbore se za bod.

Tok meča:

16.55 Kraj meča. Srbija – Holandija 27:27.

16.42 – Posle 50 minuta igre, Srbija vodi sa 24:21. U narednih deset minuta naše uspevaju da postignu tri gola i odbrane svoj gol i tako steknu prednost.

16.31 – Posle 40 minuta igre, rezultat je nerešen 21:21. Nastavljena je velika borba i u drugom poluvremenu. Protivnice konstantno imaju gol prednosti, a naše uspevaju da izjednače.

16.20 – Počelo je drugo poluvreme...

16.03 – Poluvreme, Srbija – Holandija 15:15. Sada su protivnice stigle do dva gola prednosti. Naše uspevaju da drže priključak i u finišu poluvremena da izjednače. Naše su imale i napad za vođstvo, ali nisu uspele da povedu. 

15.53 – Posle 20 minuta igre, Srbija – Holandija 11:11. Rukometašice Srbije uspevaju da povedu sa dva razlike. Čuvaju tu razliku, ali nekoliko grešaka i Holanđanke ponovo stižu do izjednačenja. Sjajna na našem golu je Čolićeva, a u napadu nepogrešiva Dmitrovićeva.

15.42 – Posle deset minuta igre, rezultat je nerešen 5:5. Naše su odlično ušle u meč, povele, međutim, Holanđanke uspevaju da preokrenu na 4:3. Nastavljena je rezultatska neizvesnost u igri gol za gol. 

15.30 – Počeo je meč ...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво