Obradović i Krpež Šlezak: Prvi cilj osmina finala

Letom za Berlin u petak rano ujutru, ženska reprezentacija Srbije, otputovaće na Svetsko prvenstvo koje se od prvog do 17. decembra održava u Nemačkoj. Posle devetog mesta na Evropskom prvenstvu u Švedskoj prošle godine, uz povratak četiri kvalitetne igračice - osvajačice medalje na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji 2013. godine, očekivanja javnosti su porasla, ali selektor Ljubomir Obradović je čvrsto na zemlji.

Najbolje srpske rukometašice nalaze se u grupi D u Lajpcigu, a prvi meč izabranice selektora Ljubomira Obradovića odigraće sa selekcijom Kine drugog decembra (15.30). Direktan prenos mečeva je na kanalima RTS-a.

"Za ovih desetak dana koji smo imali dosta rovitih igračica. Možemo biti zadovoljni onim što smo uradili. Svetsko prvenstvo je zahtevno takmičenje. Idemo da pružimo sve najbolje. Kada bi se javnost pitala, onda bio to bila medalja, ali ne bi trebalo ići srcem, već gledati šta je realno. Realno je da idemo utakmicu po utakmicu. Svaka utakmica će pokazivati i naše prednosti, i nedostatke. Cilj je prolaz u drugi krug. Osmina finala je najvažnija utakmica na prvenstvu. U jednoj utakmici se sve lomi. Hajmo deco, imamo protivnika, niko nije toliko bolji od nas. Nikoga nećemo preceniti, ali ni potceniti. Kvalitet ove reprezentacije je iskustvo. Ovde su devojke koje su osvajale srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, imaju dosta iskustva i iz evropskih kupova, a u svojim klubovima kao strankinje uvek moraju da prave razliku u odnosu na domaće igračice", rekao je selektor Obradović.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak odigraće svoje osmo veliko takmičenje u nizu od 2008. godine kada je debitovala na Evropskom prvenstvu u Makedoniji. Po tome je rekorder u nacionalnom timu.

"Potrudićemo se da doguramo što dalje. Bitno je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno, nebitno da li je Kina ili Holandija. To je najbitnije, pa ćemo posle grupe videti šta dalje. Svi bi voleli medalju, ali daleko je sve to. Važno je da dobro otvorimo turnir, pa ćemo polako. Sviđa mi se što turnir otvaramo sa Kinom i Kamerunom, jer ćemo moći da tempiramo formu za kasnije, kao što rade Skandinavke. Poslužiće nam da vidimo gde grešimo", izjavila je Katarina.

O Kini nema puno informacija...

"Gledali smo ih, ne bi trebalo da bude problema. Brze su, ne previše visoke, biće puno trčanja sa njima. Da odigramo mi našu igru i neće biti problema", dodala je ona.
U ovakvim formatima takmičenja, osmina finala je za sve reprezentacije "malo finale". Katarina deli mišljenje selektora Obradovića da, ako može da se bira, Rusija ne bude rival u tom meču...

"Ima vremena do toga. Volela bih Dansku. Podmladile su reprezentaciju, igrale smo, leže nam. Brazilke imaju specifičan stil rukometa, pa iako nisu generacija iz 2013, jako su opasne. Crnogorke su isto podmlađene", rekla je kapiten naše reprezentacije.

Po rečima kapitena, prvi favoriti za titulu su...

"Norveška i Holandija. Ruskinjama fali par igračica, ali biće tu negde u vrhu", zaključila je Krpež.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара