Nastavak kvalifikacija za odlazak na EP 2010. godine u Austriji

Rukometaši se okupili u Beogradu

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred kvalifikacione duele sa nacionalnim selekcijama Švajcarske i Rusije, za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine.

Reprezentativci su se pojavili na prozivci selektora Jovice Cvetkovića, u beogradskom hotelu ,,M". Svi planirani igrači odazvali su se Cvetkovićevom pozivu, a jedini problem oko sastava tima predstavlja ne zalečena povreda srednjeg beka nacionalnog tima, Danijela Anđelkovića. Reprezentativci će u Beogradu trenirati do 25. novembra, kada će krenuti put Ciriha.

Meč izmeću Švajcarske i Srbije na programu je u sredu, 26. novembra u Cirihu, sa početkom od 19:30 časova.

Reprezentativci će se potom vratiti u Srbiju gde će u Nišu obaviti završne pripreme pred susret sa Rusijom. Utakmica između Srbije i Rusije odigraće se u nedelju, 30. novembra u niškoj dvorani Čair, sa početkom od 19:00 časova.

Na spisku selektora nalaze se sledeći rukometaši:

Golmani: Dimitrije Pejanović, Darko Stanić i Tomislav Stojković.

Leva krila: Ivan Nikčević, Marko Ćuruvija i Dobrivoje Marković.

Desna krila: Nikola Kojić i Rajko Prodanović

Bekovi: Momir Ilić, Danijel Anđelković, Nenad Vučković, Mladen Bojinović, Žarko Šešum, Milan Ćorović, Vukašin Rajković, Aleksandar Stojanović i Marko Vujin.

Pivotmeni: Ratko Nikolić i Alem Toskić.

Selektor naših najboljih rukometaša izjavio je da tim očekuju dva izuzetno teške utakmice. Cvetković je naglasio da će Srbija u svakom meču ići na pobedu, ali i da su porazi sastavni deo sporta i da je realno očekivati barem jednu pobedu, koja će uvećati šanse ekipe za plasman na EP u Austriji. Cvetković je dodao da je odgledao kvalifikacioni meč izmeću Švajcarske i Rusije, na kojem ga je iznenadila poprilično nedisciplinovcana igra Rusa. Prema selektorovim rečima, Švajcarci su kvalitetan tim, koji je protiv Rusije imao prednost tokom većeg dela meča, ali su na kraju Švajcarci ipak poraženi na svom parketu rezultatom 30:31. Cvetković je istakao da javnost ne treba da opterećuje njegove izabranike prevelikim abicijama.On je napomenuo da je zadovoljan odnosom reprezentativaca prema obavezama u državnom timu i dodao da "harmonija u ekipi i dobar pristup predstavljaju solidnu osnovu za željene rezultate u narednom periodu". "Naš dugoročni cilj je da izgradimo prepoznatljiv stili igre i da naša reeprezezntacija u budčhnosti bude ravnopravni rival vodećin svetskim ekipama. Naredni mečevi biti odličan pokazatelj u kakvoj je formi reprezentacija uoči Svetskog prvenstva koje u januaru počinje u Hrvatskoj.

Stvorena je odlična atmosvera u reprezentaciji, koja bi trebala da vrati kult i veru u državni tim, a tome u prilog govori i veliko interesovanje za meč protiv Švajcaraca u Cirihu. Cvetković je naglasio da Rusija nema više nekadašnji nivo igre i odnosa prema timu i da je došlo vreme da ih, pred našim fantastičnim navijačima u Nišu, konačno pobedimo.

Golman Dimitrije Pejanović je podsetio da su naši rukometaši letos obezbedili plasman na šampionat sveta u Hrvatskoj 2009. godine i dodao da je sada na redu borba za učešće na evropskoj rukometnoj smotri. Reprezentativni čuvar mreže dodao je da će tim u oba meča mora ići na pobedu, kako bi se nastavio kontinuitet kvalitetnih igara. Samo takvim odnosom i igrom, Srbija može doći do plasmana u na završnicu EP 2010. godina. Pejanović je još jednom naglasio želju igrača za trijumfima i istakao odličnu atmosveru u timu. Golman Srbije dodao je da će u Švajcarskoj biti izuzetno teško doći do trijumfa, ali da se nakon ubedljivih pobeda nad Italijom i Farskim Ostrvima, mora verovati u novu pobedu Srbije u Cirihu.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je da je maksimilni učinak u naredne dve kvalifikacione utakmice čilj našeg državnog tima.

"Sa dve pobede završili bismo veliki deo posla, ali treba ići korak po korak", zaključio je Đurković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво