Cvetkovićevi izabranici za Austriju

Selektor rukometne reprezentacije Srbije objavio je spisak igrača za EHF nedelju i dvomeč protiv Austrije, koji će biti generalna proba uoči šampionata Evrope u Hrvatskoj.

Srbija će igrati protiv Austrije 26. oktobra u Tulnu i dva dana kasnije u Zudštadu.

"U hodu smo mnoge stvari rešavali za koje je realno potrebno vreme. Sagledavajući rezultate koje smo napravili i ono što su zahtevi nacionalnog tima kada je u pitanju Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, s obzirom da imamo izuzetno težak raspored, moraćemo što bolje da iskoristimo vreme koje imamo na raspolaganju. Postoji neophodnost za igračima u oba pravca. Nema vremena za dve-tri izmene u svakom napadu, ko to radi, neminovno gubi. Hoću 16 igrača osposobljenih da igraju napad-odbranu", izjavio je Cvetković na konferenciji za medije u prostorijama RSS.

Na njegovom spisku nalaze se 22 igrača:

Golmani: Strahinja Milić, Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev.

Leva krila: Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić.

Desna krila: Bogdan Radivojević, Darko Đukić.

Desni bekovi: Marko Vujin, Nemanja Zelenović, Nikola Crnoglavac.

Srednji bekovi: Petar Nenadić, Žarko Šešum, Petar Đorđić, Momir Rnić, Nemanja Obradović, Darko Stevanović, Nemanja Mladenović, Stefan Ćrić.

Pivotmeni: Rastko Stojković, Mijailo Marsenić, Bojan Beljanski.

Evropski šampionat u Hrvatskoj održava se od 12. do 28. januara naredne godine, a Srbije će igrati u Splitu, u grupi sa domaćinom Hrvatskom, Švedskom i Islandom.

broj komentara 0 pošalji komentar