Rukometašice Srbije pobedile Makedoniju

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u gostima Makedoniju sa 33:27 (14:15) u drugom kolu Grupe tri kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Katarina Krpež Šlezak sa sedam golova, dok je šest postigla Sanja Radosavljević.

U selekciji Makedonije istakla se Teodora Keramičeva sa šest golova.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da ne može u potpunosti da bude zadovoljan igrom, kao i da je očekivao težak meč.

"Očekivao sam tešku utakmicu zato što je to Makedonkama bila velika šansa. Našoj ekipi fali težih provera. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou drugog dela. Da li važnost utakmice ili mala neuigranost, važno da je odbrana bila aktivnija u drugom poluvremenu i da je sve došlo na svoje mesto. Ne mogu biti zadovoljan u potpunosti, jer je premalo dana, treninga i prostora da radimo. Iskoristili smo maksimalno koliko smo mogli. Čekamo 20. novembar da nastavimo", rekao je Obradović.

Sanja Radosavljević kaže da je najbitnije da je Srbija ostvarila pobedu.

"Na početku je bilo malo komplikovano, ali je važno da smo ispunile cilj. Nadam se da će ova pobeda biti dovoljna za plasman u Francusku. Moram da pohvalim celu ekipu, odbrana je zaigrala kako zna i ume, a onda smo mi to iskoristile da postignemo lake golove. Imamo dve pobede, srećne se vraćamo u svoje klubove. Nadam se najboljem na Svetskom prvenstvu", rekla je Sanja Radosavljević, levo krilo reprezentacije Srbije.

Srbiji je ovo druga pobeda u kvalifikacijama, dok je Makedonkama ovo drugi poraz.

Srbija se nalazi na deobi prvog mesta Grupe tri sa Švedskom koja je nešto ranije večeras pobedila Farska Ostrva sa 33:15.

Kvalifikacije za EP nastaviće se u martu sledeće godine, kada će Srbija dočekati Švedsku.

broj komentara 0 pošalji komentar