Predsednik Grčke čestitao rukometašicama posle izbacivanja sa EP

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos čestitao je kadetskim reprezentativkama te države, koje su izbačene sa Evropskog prvenstva pošto su napustile teren jer je na trenerkama stručnog štaba protivnica pisalo "Makedonija", javljaju grčki mediji.

"Vaš stav tokom Evropskog prvenstva bio je principijelan i odgovoran, ne samo prema našoj državi već i prema idealima sporta i sportskog duha", poručio je Pavlopulos mladim rukometašicama.

Pavlopulos je takođe oštro kritikovao Makedoniju, navodeći da "iredentizam, suprotan međunarodnom i evropskom pravu, podriva evropske perspektive severnog suseda".

Mlade rukometašice Grčke napustile su utakmicu protiv selekcije Makedonije na Evropskom prvenstvu do 17 godina, koje se održava u Skoplju, jer je na trenerkama stručnog štaba suparnica pisalo "Makedonija", preneli su lokalni mediji.

Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila je Grkinje sa prvenstva Evrope u Skoplju.

Ta kazna je izrečena zato što je rukovodstvo grčke reprezentacije povuklo mlade rukometašice sa terena 32 sekunde nakon početka utakmice protiv Makedonije, nezadovoljno što je ne trenerkama stručnog štaba protivničkog tima pisalo "Makedonija".

Grčka reprezentacija je, dan kasnije, pored isključenja sa Evropskog prvenstva, kažnjena i novčano sa 25.000 evra, a možda će morati da plati i dodatne troškove.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 29. sep 2017, 08:59)
anonymous [neregistrovani]

postolje

Ovde treba napomenuti da je Grčka članica EU, da Makedonija nije bila nihova pokrajina niti sastavni deo Grčke, a Grci su ipak napustili teren. Mi onda treba da se svi stidimo sem Čavića. Jaki smo samo kad treba vikati parole a u stvarnosti smo odavno priznali Kosovo.

(sreda, 23. avg 2017, 16:52)
anonymous [neregistrovani]

Ozbiljna Nacija

Ovo je najbolji dokaz da treba suvernitet i teritorialni integritet da se brani po svakoj ceni, ovde naprimer 25000 Evra!

Ne kao nasi koji razmisljaju sta da rade ako se Kosovo popne na tron!

(sreda, 23. avg 2017, 14:56)
jovan [neregistrovani]

molim lepo

a nasi moraju i na postolje sa njima jos himna ako im se stvira moraju prema kosovskoj zastavi da se okrenu i slusaju himnu kosova

(sreda, 23. avg 2017, 14:22)
Александар [neregistrovani]

Тако се бори за државу!

Нека председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић прочита ово. Око ствари од државног значаја не може бити компромиса!