Rukometašice Grčke odbile da igraju protiv Makedonije

Mlade rukometašice Grčke napustile su utakmicu protiv selekcije Makedonije na Evropskom prvenstvu do 17 godina, koje se održava u Skoplju, jer je na trenerkama stručnog štaba suparnica pisalo "Makedonija", preneli su lokalni mediji.

Grkinje su se posle zagrevanja povukle sa terena kada je trebalo da budu intonirane himne, ali iako su se vratile posle desetominutnog ubeđivanja službenika Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometne federacije Makedonije, rukovodstvo ih je ponovo povuklo u svlačionicu ubrzo posle početka utakmice.

Meč mladih rukometašica dve susedne zemlje je prekinut samo 32 sekunde posle početka, jer je rukovodstvu i rukometašicama reprezentacije Grčke zasmetalo to što na trenerkama stručnog štaba Makedonije piše "Makedonija".

Grčki selektor je zatražio tajmaut, da bi odmah nakon toga povukao ekipu sa terena.

Sudije su, prema pravilima, sačekale 15 minuta da se mlade grčke rukometašice vrate na teren, a kako se to nije dogodilo proglasile su službenu pobedu selekcije Makedonije.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 17. sep 2017, 21:27)
anonymous [neregistrovani]

Sluzbenu pobedu

selekcije Bivse Jugoslovenske Republike Makedonije !!!

(utorak, 15. avg 2017, 03:40)
Branko [neregistrovani]

Rukometasice Grcke odbile da igraju ,protiv Makedonije

I sada ce netko da nam kaze da nema politike u sportu.

(sreda, 09. avg 2017, 19:34)
anonymous [neregistrovani]

sećam se Atine 1995

Neću sa komentarišem stavove raznih komentatora, to jr njihovo pravo.Mene interesuje šta je na pečatu koji m su overeni pasoši pisalo?Ako je BJRM (čisto sumnjam) onda su prevareni i ako su napustili a ako je pisalo Republika Makedonija,zašto se nisu odmah vratile?

(ponedeljak, 07. avg 2017, 08:43)
anonymousdejan [neregistrovani]

ehf

Je poznat po tome da prihvata saveze koji nisu priznati pod sumnjivim imenima. Prihvatili su tako i savez kosova pre nego je bombardovanje bilo gotovo. Ehf se meša u mnogo stvari u koje ne bi trebalo da se meša sport.

(četvrtak, 03. avg 2017, 01:10)
Jordan [neregistrovani]

Sport nije politika

Ovako, EHF (European Handball Federation) je Rukometen Savez Evropa i na njen sajt sa leve strane su rukometni saveza zemalja. E sad, kada kliknete na makedonska zastava, tamo pise "Macedonian handball federation", a ne "Former Yougoslav Republic of Macedonia handball federation". EHF nikada nije zvala Makedonija FYROM, vec Macedonia. Grcka ide na prvenstvo u Makedonija, oni su goste i ako nisu hteli, nisu morali da dodju. Oni dobro znaju da mi smo Makedonci, a to sta oni zele, to moze u Grcka, u Makedonija ne. Pisem Srpski, nisam bas strucan ali mislim da cete me razumeti i pisem na srpski zato sto ostajem komentar na srpski sajt i zato se trudim da pisem na vasem jeziku. Znaci kada idete negde, treba se usoglasiti sa njima, a ne neko da se usoglasava sa vama. Pozdrav

(sreda, 02. avg 2017, 08:52)
anonymous [neregistrovani]

Idiotizam

Pa vidi se razlika u boji zastave, u govoru...
Nigde se ne govori grčki.
Jad i beda. Grčka propada, a bitno im je kako se koja zemlja zove???
Grci ne brinu o sopstvenoj zemlji, a brinu za druge zemlje??? Ti stvarno nema nigde.

(sreda, 02. avg 2017, 08:45)
anonymous [neregistrovani]

Bravo Grci.

Kada bi mi napustili neki turnir, kada bi se Kosovo Republjik pojavio pred nama? Ili izazivanje velikom Albinijom? Nikad! E zato nam tako ide.

(sreda, 02. avg 2017, 08:45)
Aleksandar [neregistrovani]

Bravo Grkinje!

Oko nacionalnog integriteta, identiteta i dostojanstva se ne pogfadja, nema cenu.

(sreda, 02. avg 2017, 01:31)
dannyfischer [neregistrovani]

bjrm

nije isto sto I makedonija..