Rukometaši na EP u Hrvatskoj u grupi sa domaćinom

Muška reprezentacija Srbije igraće u grupi A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj od 12. do 28. januara naredne godine sa selekcijama domaćina, Islanda i Švedske.

"Orlovi" će svoje mečeve igrati u "Spaladijum Areni" u Splitu, protiv selekcije domaćina, Švedske i Islanda.

Po tri najbolje ekipe iz grupe A i B, odnosno, grupa C i D nastavljaju takmičenje u glavnoj fazi u Zagrebu i Varaždinu.

To praktično znači da će posle Splita, ukoliko se nađu među tri najbolja tima, srpski rukometaši igrati u Areni u Zagrebu tri utakmice sa najboljim timovima iz grupe B u Poreču.

Branilac titule sa Evropskog prvenstva 2016 u Poljskoj je Nemačka. Srbija je na tom takmičenju zauzela 15. mesto.

Grupa A (Split): Hrvatska, Island, Srbija, Švedska
Grupa B (Poreč): Norveška, Austrija, Francuska, Belorusija
Grupa C (Zagreb): Slovenija, Crna Gora, Nemačka, Makedonija
Grupa D (Varaždin): Mađarska, Češka, Španija, Danska

Srpski reprezentativac Rastko Stojković rekao je da njegova ekipa nije imala sreće na žrebu i da je cilj da u drugi deo turnira prenese dva boda iz grupne faze.

"Jako teška grupa, ali imamo šanse sa Islanđanima i Šveđanima, pre svega. To su ekipe kojima možemo da pariramo. Sa Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe nego na čitavom prvenstvu. Vidim ih u finalu sa Francuzima. Poenta i cilj je izaći iz grupe sa dva boda, ako imaš ambicije da napraviš nešto na prvenstvu. To bi bila odlična stvar", rekao je Stojković.

On je dodao da je žreb ravnomeran i da su sve grupe teške, a da Grupu A odvaja to što je u njoj domaćin Hrvatska.

"Svi rivali će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Oni će biti motivisani da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu, kada smo ih pobedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sada biti predvina. To su utakmice zbog kojih vredi igrati i baviti se sportom. U takvim mečevima sazrevate kao igrač. Kada bismo preneli dva boda, onda bismo mogli da tražimo šanse s Belorusima i Norvežanima", naveo je Stojković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара