Remi Srbije i Poljske

Muška rukometna reprezentacija Srbije odigrala je u Nišu nerešeno 34:34 (19:19) sa Poljskom, u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naredni meč Srbija igra u nedelju u Minsku protiv Belorusije.

Srbija je i dalje prva na tabeli Grupe dva sa sedam bodova, jednim više od Belorusije, a dva od Rumunije, koje će se u četvrtak međusobno sastati.

Poljska ima tri boda, ali je bez šanse da se plasira na kontinentalni šampionat.

Srpski rukometaši će poslednju utakmicu u kvalifikacijama igrati u nedelju u gostima protiv Belorusije.

Srpski rukometaš Petar Nenadić rekao je da je nerešen rezultat super u odnosu na to kako je njegova ekipa večeras igrala protiv Poljske.

"Izvukli smo nerešen rezultat. Imali smo napad za pobedu, ali ovo je super kako smo igrali celu utakmicu. Ostaje žal za pobedom, ali dobro", rekao je Nenadić za RTS posle utakmice u Nišu.

"Veliko hvala svima koji su došli da nas bodre", istakao je Nenadić.

Njegov saigrač Rastko Stojković rekao je da je veoma razočaran rezultatom utakmice sa Poljskom.

"Veoma sam razočaran ovim rezultatom, ne zato što smo loše igrali, već zato što je trebalo da pobedimo jer imamo kvalitet za to. Prvi smo u grupi", rekao je Stojković. On je naveo da je utakmica protiv Poljske bila veoma teška.

"Nismo mogli da se odbranimo. Šta god da su pokušali, pošlo im je za rukom. Polazilo je i nama, ali ne mogu da verujem da smo toliko podbacili sa odbranom. Šta god da smo pokušali, nije uspelo", kazao je Stojković.

SRBIJA: Nikolić , Obradović 1, Đukić 2, Nenadić P 9, Radivojević, Marković 5, Đorđić 1, Stojković 5, Ilić 3, Rnić, Milić, Zelenović 4, Nenadić D 2, Marsenić 2, Stanojević, Cupara.

POLjSKA: Krajevski 8, Sičko, Valčak 1, Kornecki, Langovski, Genda, Cuvara 1, Sepra, Sipšak 1, Potočni 3, Morito 6, Kondračik, Bak, Pržibilski 8, Črapkovski 7, Malcer.

Ovako je protekao meč u Nišu:

22.31 - Kraj meča, remi Srbije i Poljske 34:34. Naši reprezentativci imali su poslednji napad za pobedu koji nažalost nisu uspeli da realizuju. 

22.25 - Drama u "Čairu", na tri minuta do kraja minimalna prednost gostiju - 34:33.  

22.14 - Golom Đorđića Srbija stiže na 30:31 na deset minuta pre kraja.

21.52 - Jovica Cvetković prinuđen da posle sedam minuta i neorganizovane igre u napadu zatraži tajm-aut, Poljaci ponovo imaju tri gola prednosti - 25:22.

21.43 - Nastavljen meč u "Čairu".

21.28 - Poluvreme, Srbija - Poljska 19:19. Imali su Poljaci tri gola viška na četiri minuta do kraja ali posle tajm-auta Jovice Cvetkovića naši reprezentativci su zaigrali bolje u odbrani i uspeli da dođu do nerešenog rezultata na poluvremenu. Naš najefikasniji igrač je Petar Nenadić sa šest golova.

21.13 - Deset minuta pre kraja prvog poluvremena Poljska vodi sa 14:12.

20.58 - Dosta golova posle prvih deset minuta igre, naša selekcija vodi 8:5. Četiri gola Petra Nenadića, dva Rastka Stojkovića.

20.45 - U "Čairu" počeo duel rukometnih reprezentacija Srbije i Poljske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво