Rukometašice Srbije na Svetskom prvenstvu

Rukometašice Srbije pobedom nad Italijankama od 34:16 (14:4), overile plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj. Ubedljivi trijumf naših rukometašica i u revanš meču baraža.

Naše rukometašice su nakon trijumfa u Italiji (33:23) bile još ubedljivije u revanšu u Nišu. Italijanke nisu imale snage da se suprotstave našoj ekipi, koja je od samog starta nametnula svoj ritam i konstantno uvećavala prednost i na kraju stigla do pobede i plasmana na Svetsko prvenstvo.

Motivisano u odbrani izašle su izabranice selektora Ljubomira Obradovića na megdan Italijankama koje su do 17. minuta postigle samo dva gola. Sa druge strane, ređali su se laki golovi Srpkinja (7:2, 12:3), koje su promašile i par prilika da zatresu mrežu bez golmana, s obzirom da je Italija forsirala igru 7 na 6 u napadu. U redovima Srbije, Obradović i Stoiljković bile su najefikasnije do odlaska na odmor (14:4) sa po četiri gola.

Pružio je selektor Obradović šansu svim reprezentativkama da osete teren i steknu neophodno iskustvo pred ono što ih čeka u mesecima koji će doneti start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj (septembar) i već spomenuto SP 2017 u Nemačkoj.
Ređali su se golovi  Kuridže, Milojević, Nikolić, kao na traci, a Srbija je u 48. minutu bila na velikih +14 - 24:10.Pet minuta pre kraja Željka Nikolić je pogodila za 31:14 kada je slavlje moglo da počne....

Srbija - Italija 34:16 (14:4)

Srbija: Radosavljević 3, Krpež Šlezak 3, Milojević 1, Kuridža 1, Lavko 1, Damnjanović, Janjušević 1, Georgijev 3, Pop Lazić 3, Obradović 4, Kolundžić , Nikolić 3, Milošević 3, Stoiljković 5, Graovac, Dmitrović 3

Italija: Trombeta 1, George 1, Dala Kosta 1, Rotondo 6, Del Balzo 2, Kapelaro, Pruenster, Kapelaro, Đilardi, Etaki, Lučin, Dibona, Napoletano, Babo 1, Fanton 2, Ravas, Krosta 2

6SEMAFOR: 7:2 (12.) 11:3 (23.) 12:3 (26.) 18:5 (37.)  28:13 (53.)  

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво