Šešum: Kolektivnom igrom do pobede protiv Rumuna

Srpski rukometaš Žarko Šešum smatra da je za njegovu ekipu u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Rumunije najbitnije da igra kolektivno, jer jedino tako može da dođe do bodova.

"To je tako, naša imena možda zvuče bolje od Rumuna, ali to nije glavni faktor na jednoj utakmici. Tamo moramo da odigramo kolektivno da bismo odneli bodove", rekao je Šešum za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je takođe ocenio da je jedan od najvećih kvaliteta Rumuna selektor Ćavi Paskval.

"To im daje veliko samopuozdanje. Paskval je doneo ozbiljnost, drugačiji pristup i odnos. Sada im vetar duva u leđa. Biće puna hala, mala sa 2.000 mesta, da bude što toplije za goste. Poznato je kakvi su domaćini, da igraju na granici svojih mgućnosti. Fizički su jako dobri, visoki, visoka odbrana, dobri šuteri. Trener je doneo španske stvari sa istrčavanjem iz odbrane", ocenio je Šešum.

Srbiju u četvrak od 19.00 očekuje gostovanje selekciji Rumunije u Baja Mareu u trećem kolu Grupe dva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a potom isti rival u nedelju od 20.00 u Kragujevcu.

"U sredu u 18 letimo za Baja Mare. Sa reprezentacijom je uvek isto. Malo vremena, a puno obaveza. Suzili smo fokus samo na Rumune, ne trošimo vreme ni vreme ni energiju na druge stvari. Imamo ideju šta bi i kako igrali u napadu, i koju ćemo odbranu. Pokušavamo na ovih pet treninga da ostanemo sveži i sve pripremimo kako valja", rekao je Šešum i dodao da je "velika stvar" što ekipa čerter letom ide na gostovanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво