Читај ми!

Rukometašice Srbije protiv Nemica počinju borbu za polufinale

Rukometašice Srbije protiv Nemačke igraju prvi meč druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Susret je na programu danas od 16.15. Direktan prenos je na našem Drugom programu, a možete ga pratiti preko lajv strima na portalu RTS-a.

Ženska reprezentacija Srbije se nalazi u Geteborgu, gde će se igrati mečevi druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. Prvi rival je Nemačka. Sjajne igre su Srbiji omogućile da prenese tri boda iz prve faze. Nemačka, sa druge strane, je prenela dva boda.

Selektorka rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić odlučila je da u nacionalni tim pred start druge faze takmičenja pozove Anđelu Janjušević umesto povređene Jelene Lavko. Srbija je odigrala nerešeno sa Švedskom (30:30) u poslednjem kolu Grupe A Evropskog prvenstva, a Lavkova je povredila mišić lista desne noge već na početku tog meča.

Doktor Vladimir Jakovljević je naveo da situacija sa povredom desnog beka Srbije "nije sjajna". Selektorka na poziciji desnog beka ima i Marinu Dmitrović.

"Čeka nas ozbiljna reprezentacija sa ozbiljnim trenerom (Mihaelom) Biglerom. Nemice imaju dve kompletne postave. Jednu višu i malo sporiju, a druga je niža, ali i brža. Gledala sam meč sa Holanđankama koji su dobile, a čeka nas i dalja analiza ostalih mečeva. Biće to teška utakmica, ali tražimo rešenje i za njih", rekla je selektorka Dragica Đurić.

"Orlice" su u prvoj fazi ostvarile dve pobede i jedan remi u tri teške utakmice, zbog čega se pojavio problem umora. Tu je i pitanje nedovoljne naspavanosti. Meč sa Šveđankama igran je u kasnom terminu, a već rano sutradan naše reprezentativke je čekao voz koji ih je prevezao u Geteborg.

"To jeste glavno pitanje na koje imam spreman odgovor. Ako ima volje i želje, biće i snage. Dosta toga ide iz glave. Imamo hendikep, povredu (Jelene) Lavko, ali i pored svega je na nama da izvučemo još više protiv protivnika koji ima sve odlike germanskog mentaliteta, snagu i upornost", rekla je Dragica Đurić. Ona je ponovo pohvalila ekipu za sve dosad urađeno. Javnost u zemlji je već počela da pominje polufinale.

"Ponosna sam na ove devojke, za sve što smo uradili do sada. Verujem da će tako ostati do kraja. Došli smo u Geteborg da se borimo za polufinale. Imamo tri boda, što nije malo, i to mi daje pravo da maštam i razmišljam o polufinalu", rekla je selektorka.

Utakmica između Srbije i Nemačke igra se u subotu od 16.15 u Geteborgu. Direktan prenos je na našem Drugom programu, a možete ga pratiti preko lajv stima na portalu RTS-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво