Читај ми!

Remi sa Švedskom, Srbija prva u grupi

Rukometašice Srbije u trećem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj odigrale su meč bez pobednika (30:30) sa selekcijom domaćina. Naše reprezentativke su tokom velikog dela meča imale više nego solidnu prednost (zaliha narastala i do pet golova), ali naposletku nisu uspele da stignu do novog trijumfa na kontinentalnom turniru.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu kao prva u grupi, pošto je u Stokholmu odigrala nerešeno sa selekcijom Švedske, 30:30 (18:15).

Srbija je vodila u prvom poluvremenu, ali je Švedska u drugom prišla i preokrenula, da bi u neizvesnoj završnici Kristina Liščević golom tri sekunde pre kraja donela remi svom timu.

Srbija ima dve pobede uz ovaj remi u Grupi A, a u narednu fazu će preneti tri boda. Švedska je prošla dalje kao druga u grupi, a Španija kao treća.

Po pet golova za Srbiju postigle su Sanja Radosavljević, Katarina Krpež Slezak i Slađana Pop-Lazić. Jovana Stoiljković je postigla četiri gola, Tamara Georgijev i Marina Dmitrović po tri, Marija Obradović dva, a Jelena Lavko, Željka Nikolić i Kristina Liščević po jedan.

Najefikasnija u timu Švedske bila je Luis Sand sa osam golova.

Srbija je povela sa 1:0 golom Jelene Lavko, koja se, međutim, odmah povredila i morala je da izađe iz igre.

Srbija je dobro počela i povela sa 3:1, ali je Švedska do polovine prvog poluvremena preokrenula i povela sa 8:7. Srbija je posle toga zaigrala bolje i stekla šest golova prednosti, 17:11. Gostujući tim je malo popustio, a Švedska je dala dva brza gola i smanjila zaostatak na tri gola na poluvremenu – 18:15.

Srbija je u 33. minutu povela sa 20:15 petim golom Sanje Radosavljević, ali je Švedska izjednačila na 22:22. Ekipe su posle toga dugo igrale gol za gol, da bi domaći tim u dva navrata poveo, 26:25 i 27:26. Srbija je posle toga preokrenula i povela sa 28:27, a u poslednjih pet minuta ušla je sa vođstvom od jednog gola (29:28).

Švedska je u 58. minutu povela sa 30:29 golom Lin Blom, a Srbija potom nije iskoristila dva napada, da bi Kristina Liščević tri sekunde pre kraja donela bez ikakve dileme zasluženi remi svom timu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво