Rukometašice Srbije savladale Španiju

U drugom kolu Evropskog prvenstva za rukometašice, Srbija savladala Španiju sa 25:23, čime je postala prva ekipa na prvenstvu koja je obezbedila mesto u drugoj fazi takmičenja.

Pobedom nad Španijom u Stokholmu, u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva, Srbija je osigurala plasman u drugu fazu takmičenja.

Srbija je stigla do druge pobede, dok su aktuelne vicešampionke Evrope upisale drugi poraz na tom prvenstvu.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Katarina Krpež sa šest golova, Jovana Stojiljković je postigla pet, a Sanja Radosavljević četiri gola. Slađana Pop-Lazić i Marina Dmitrović su meč završile sa po tri gola. U selekciji Španije najbolja je bila Karmen Martin sa šest golova.

Na početku utakmice igralo se gol za gol, ali je Srbija posle desetak minuta igre preuzela kontrolu. Golovima Krpežove i Radosavljevićeve Srbija je "pobegla" na dva gola razlike, a ta prednost se do 19. minuta povećala na četiri pogotka prednosti (10:6).

U tim momentima, izabranice Dragice Đurić su odlično igrale na obe strane terena, čak i sa igračicom manje, dok je Marija Čolić bila sigurna na golu.

Međutim, od 22. minuta i gola Krpežove iz sedmerca za prednost od 11:7, usledio je loš period igre Srbije. Čolićeva je i nakon toga "skinula" nekoliko udaraca rukometašica Španije, ali je napad zakazao, pa Srbija za osam minuta nije postigla nijedan gol.

Španija, ipak, nije uspela da kazni Srbiju, za tih osam minuta je postigla samo jedan gol, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 11:8.

Sve što su promašile u finišu prvog poluvremena, rukometašice Srbije su nadoknadile na početku drugog.

Krpežova i Martinova su otvorile drugo poluvreme golovima, a potom je usledila serija od 5:0 srpskih rukometašica, za prednost od 17:9, za samo pet minuta igre.

U 40. minutu Srbija je vodila za devet bodova, ali je potom ponovo usledio pad u igri, pa je Španija smanjila srpsko vođstvo na 20:15. Srbija je ponovo imala "prazne minute", šest minuta nije postigla gol, a led je probila Lavkova (21:16).

Taj gol nije "podigao" Srbiju, pošto su nastavile da se ređaju greške u napadu, što je Španija iskoristila i dodatno smanjila razliku na 21:18, svega pet minuta do kraja meča.

U dramatičnom finušu utakmice ponovo se istakla Marija Čolić, koja je odbranila sedmerac, dok je Dmitrovićeva sa dva odlična gola odvela Srbiju na pet golova razlike.

Španija je potom smanjila na dva gola razlike, ali je Pop-Lazićeva golom na početku poslednjeg minuta meča otklonila sve dileme.

Srbija u poslednjem kolu Grupe A igra protiv Švedske u četvrtak od 20.45.

Ovako je protekao meč:

20.00 – Kraj meča, Srbija je savladala Španiju sa 25:23.

19.10 – Na poluvremenu, Srbija vodi 11:8.

18.30 – Počeo je meč.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи