Читај ми!

Evropsko prvenstvo za rukometašice

Norvežanke pobedom počele odbranu titule

Rukometašice Norveške pobedom su počele odbranu titule na Evropskom prvenstvu, pošto su u Helsingborgu, u Švedskoj, pobedile Rumuniju sa 23:21 (13:11) u prvom kolu Grupe D.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Nora Mork sa sedam golova, dok su Veronika Kristiansen i Kamila Herem postigle po pet. U selekciji Rumunije najbolja je bila Kristina Neagu sa šest golova.

U drugom meču Grupe D olimpijske šampionke, rukometašice Rusije pobedile su Hrvatsku sa 32:26 (16:13).

Ekipu Rusije su do pobede predvodile Vladlena Bobrovnikova i Viktorija Žilinskajte sa po šest golova. Kod Hrvatske najbolja je bila Andrea Penezić sa osam pogodaka, dok je Vesna Milanović-Litre postigla šest.

U drugom kolu Grupe D sastaju se Norveška i Hrvatska, odnosno Rumunija i Rusija.

Danas su odigrana i dva meča u Grupi C - rukometašice Danske su sa 22:21 slavile protiv Crne Gore, a Češka je bila bolja od Mađarske sa 27:22.

U selekciji Danske najefikasnija je bila Stine Jorgensen sa devet golova, dok se u selekciji Crne Gore istakla Milena Raičević sa sedam postignutih golova.

Češku su do trijumfa protiv Mađarske predvodile Mihaela Hrbkova i Veronika Mala sa po pet golova. U reprezentaciji Mađarske najbolja je bila Ana Kovač sa sedam golova.

U drugom kolu Grupe C Češka igra protiv Crne Gore, a Mađarska protiv Danske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи