Читај ми!

Đurić: Blizu smo plasmana u drugi krug, ali odbrana mora biti bolja

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić ocenila je da se njena ekipa nalazi na pragu plasmana u drugu fazu Evropskog prvenstva, kao i da se u narednoj utakmici protiv Španije mora popraviti igra u odbrani.

"Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da smo se plasirali u drugu fazu, ali postoji velika verovatnoća. To nam je i bio cilj. Pobeda je bitna na psihološkom planu, ali ja sam od starta tvrdila da utakmica sa Slovenijom ne mora da bude presudna, da se mogu desiti još neka iznenađenja, možda one pobede nekoga. Ne odustajem od toga da naš adut mora da bude odbrana. Imamo mnogo materijala i prostora da to ispravimo već protiv Španije", rekla je Đurićeva za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju u prvom kolu Evropskog prvenstva u Švedskoj, a u nedelju ih očekuje duel sa Španijom u drugom kolu Grupe A.

"Odbrana definitivno mora da bude bolja. Ne mogu da zamerim igračicama. Imale su opterećenje te prve utakmice, zamor od puta koji je bio jako naporan. Bilo je tu stvari koje ne liče na njih i sigurna sam da će to bolje izgledati. Normalno, bilo je i grešaka koje se ne smeju ponavljati i koje moramo ispraviti", dodala je ona.

Španija, osvajač srebrne medalje sa EP 2014. godine i šestoplasirana ekipa Olimpijskih igara iz Rija, poražena je u prvom kolu od selekcije domaćina sa 19:25.

"Nisu ličile na sebe, ali to ništa ne znači. To ne znači da se protiv nas neće boriti kao lavice. Motivišući faktor može biti taj poraz. Sigurno je da će dati sve od sebe da nas pobede, ali sa druge strane, želimo da pokažemo da pobeda nad Slovenijom nije bila slučajnost i da imamo kvalitet. Sve ćemo uraditi da pariramo u toj utakmici, a ako nam se ukaže prilika, i da pobedimo", rekla je Đurićeva.

Utakmica drugog kola Grupe A Evropskog prvenstva između Srbije i Španije igra se u utorak od 18.30 u Stokholmu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво