Читај ми!

Dobra atmosfera u taboru srpskih rukometašica pred EP

Rukometašice Srbije nakon uspešnih igara i osvojenog prvog mesta na turniru u Češkoj, nastavile su poslednje pripreme pred odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se igra u Švedskoj.

U ponedeljak su počele pripreme u Vrnjačkoj Banji, odakle odlaze ne evropski šampionat.

Kakva su očekivanja,ali i kako provode vreme u pauzama ekipa Kraljevačkog dopisništva zabeležila je na njihovom prvom treningu.

Opuštanja i predaha gotovo da nema.Iz Češke, pravo u Vrnjačku Banju. Kratke pauze, pripreme za trening.I obavezan radni dogovor. Naše najbolje rukometašice, uprkos napornim utakmicama na tek završenom turniru, nasmejane i raspoložene za šalu.

"Normalno svaka 'čačka' telefon, promovišemo naš tim na društvenim mrežama, na instagramu, fejsbuku", kaže Jelena Lavko.

"Imamo mi neke naše načine, igramo jamb, igramo karte, odemo na kafu, prošetamo se, dodaje kapiten reprezentacije" Katarina Krpež Šlezak.

"Pre treninga imamo ili sastanke sa stručnim štabom, ili imamo same i tako se dogovaramo za utakmice", kaže Jovana Risović.

Na terenu su najbolje, igrom žele uvek i na svakoj utakmici da potvrde kvalitet. Ali poželele su da se oprobaju i u ulozi reportera.

"Sa nama je Slađana Pop Lazić, i da nam kaže kako se oseća, kako provodi vreme u banji, da li je prošetala banjom", bilo je pitanje Tamare Georgiev, koja je ovog puta bila u ulozi reportera.

"Sa obzirom na to da smo tek stigle u banju, nisam imala puno vremena da obiđem ovih dana banju, ali u narednom periodu sigurno hoću", bila je konkretna u odgovoru Slađana, koja je potom preuzela mikrofon i uzvratila pitanjem saigračici Tamari.

"Zbog povrede niste išli na turnir, interesuje me da li ste nesrtrpljivi sa početkom treninga i priprema da se priključite reprezentaciji?", pitala je Slađana.

"Nestrpljiva sam, jeste propustila sam taj turnir u Češkoj i jedva sam čekala da počnu pripreme i da treniram sa reprezentativkama", kaže Tamara Georgiev.

Još uvek pod utiskom turnira i prvog mesta, su igračice ali sa razlogom i selektorka.

"Jer sam ja bila učesnica kao igrač davnih godina, znači 1981. 1983. I 1984. godine mi smo osvajali taj turnir i evo posle toliko godina, ponovo doduše tada kao Jugoslavija, sada kao Srbija smo osvojili taj turnir i mnogo mi je drago zbog toga", kaže Dragica Đurić, selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Dodaje još da su spremni, pogotovo psihološki dočekuju početak Evropskog prvenstva.
Rukometašice i odnedavno direktorka reprezentacije očekuju uspeh na Evropskom prvenstvu.

"Zaista očekujem da ove devojke pokažu svoj maksimum u grupi i potom da odemo za Geteborg, očekujem i podršku naših ljudi u Švedskoj, kaže Jelena Erić, sada direktorka ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Rukometašice Srbije treniraće u Vrnjačkoj Banji u hali „Vlade Divac" sve do petka, kada putuju za Beograd, a potom odlaze u Švedsku na Evropsko prvenstvo.

Prvu utakmicu rukometašice Srbije igraju već u nedelju sa reprezentacijom Slovenije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара