Bojinović: trenutno nam je najbitniji meč sa Italijanima

Jedan od najiskusnijih rukometaša srpske selekcije Mladen Bojinović ocenio je da je našem nacionalnom timu trenutnio najbitniji prestojeći meč sa selekcijom Italije u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo 2010. godine u Austriji.

Bojinović je naveo da je novi sistem takmičenja u kvalifikacijama za velika takmičenja takav da se nijedan protivnik ne sme potceniti i da svaki poraz može da bude koban.

"U prvom susretu protiv Farskih Ostrva u Toršavnu pokazali smo veoma ozbiljan pristup obavezama. To raduje uoči okršaja sa mnogo snažnijim rivalima", rekao je Bojinović na konferenciji za novinare u hotelu "M".

Prvotimac francuskog Monpeljea je naglasio da, bez obzira na ime protivnika, reprezentacija Srbije mora u svaki meč da uđe "maksimalno angažovano".

"Tokom čitave utakmice moramo da se ponašamo kao da nam je od životnog značaja", poručio je popularni Bojinović, koga će na meču u niškom "Čairu" bodriti i vlasnik kluba i veliki prijatelj srpskog rukometa, Nikolas Žile.

Vlasnik Monpeljea je srpskom državnom timu poklonio 20.000 evra, a obećao je da će biti prisutan na svim značajnijim mečevima naše reprezentacije.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da je reprezentacija "najveće blago našeg rukometa", istakavši da joj se mora pokloniti posebna pažnja.

"Utakmica koju smo u sredu odigrali sa Faranima pokazala je da ova generacija naših rukometaša ima i karaker i kvalitet. To svakako hrabri uoči velikih obaveza koje su pred nama", napomenuo je Marjanović.

Utakmica drugog kola druge grupe kvalifikacija između reprezentacija Srbije i Italije na programu je 2. novembra u 19 časova u niškom "Čairu", a sudiće austrijski par Šnajder - Nihterhaus.

Učesnici druge kvalifikacione grupe su još Rusija, Bosna i Hercegovina, Švajcarska i Farska Ostrva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво