Читај ми!

Podrška inicijativi da Taš ponese ime Jelene Genčić

Rukometni savez Srbije podržao je inicijativu selektorke ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragice Đurić da stadion Tašmajdan ponese ime legendarnog rukometnog golmana, teniserke i teniskog trenera Jelene Genčić.

"Samo ime Jelene Genčić ima legendaran status u dva sporta, koji su tesno vezani za istoriju stadiona Tašmajdan", navodi se u saopštenju RSS.

"Inicijativa nekada najboljeg golamana sveta, Dragice Đurić, koja je u plodnoj, skoro tridesetogodišnjoj igračkoj karijeri osvojila najznačajnija klupska i reprezentativna priznanja i medalje, pravi je način da se Beograd i Srbija oduže nosioci nacionalnog priznanja iz rukometa, bronzanoj svetskoj rukometašici Jeleni Genčić, teniskoj šampionki, koja je kao trener učestvovala u stvaranju najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića", dodaje se u saopštenju RSS.

Srpska narodna partija je ranije ove nedelje uputila Gradskoj upravi Beograda inicijativu da nedavno rekonstruisani stadion Tašmajdan u Beogradu dobije ime po pokojnoj sportistknji, treneru i pedagogu Jeleni Genčić.

"Osim što je bila prvi i najuticajniji trener i pedagog jednom od najboljih tenisera i sportista sveta Novaku Đokoviću, kao i u velikom broju drugih tenisera, Jelena Genčič je bila i vrsna rukometašica. Osvajač je broznane medalje na Svetskom rukometnom prvenstvu u Beogradu 1957. godine, zbog čega je bila nosilac nacionalnog priznanja. Finalna utakmica tog turnira održana je upravo na stadionu Tašmajdan", rekla je Dragica Đurić, koja je član predsedništva SNP.

Genčić, koja je 1. juna 2013. godine umrla u 76. godini, trenirala je mnogobrojne teniske zvezde. Pored Đokovića, radila je i s Monikom Seleš, Goranom Ivaniševićem i Ivom Majoli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво