Rukometašice u grupi sa Švedskom, Španijom i Slovenijom

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi A s domaćinom Švedskom, Slovenijom i Španijom, odlučeno je žrebom u Geteborgu.

"Uvek može bolje i lošije. Izazov je što prvu utakmicu igramo sa domaćinom. Sa Španijom dugo nismo igrali na velikim takmičenjima. Slovenija je u popriličnom usponu", rekla je selektorka reprezentacije Dragica Đurić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 18. decembra.

"Najvažnije je da mi postavimo ciljeve na startu olimpijskog ciklusa i da krenemo da radimo. U takvoj postavci totalno je nebitno ko su rivali. Tokom kvalifikacija smo pokazali da je reprezentacija Srbije u perspektivi jedna ozbilja selekcija. Sasvim je realno da prođemo u drugi krug bez obzira na jačinu protivnika u Švedskoj", rekla je Dragica Đurić.

Prve tri ekipe iz svake grupe prolaze dalje, a nakon toga će se od grupa A i B formirati Grupa 1, dok će ekipe iz grupa C i D činiti Grupu 2. Po dve najbolje plasirane ekipe iz te dve grupe prolaze u polufinale.

Titulu šampiona Evrope brani reprezentacija Norveške.

Žreb za EP:
Grupa A (Stokholm): Švedska, Srbija, Španija, Slovenija
Grupa B (Kristijanstad): Holandija, Francuska, Nemačka, Poljska
Grupa C (Malme): Crna Gora, Mađarska, Danska, Češka,
Grupa D (Helsingborg): Norveška, Rusija, Rumunija, Hrvatska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво