Šešum: Imamo džokera u rukavu protiv Mađarske

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Žarko Šešum rekao je da je u predstojećim utakmicama plej-ofa za Svetsko prvenstvo 2017. godine Mađarska u blagoj prednosti, pošto će igrati revanš na svom terenu, ali da njegova ekipa ima "keca u rukavu".

"Da kažemo da zbog revanša koji igramo na 'vrućem' terenu u Vespremu Mađari imaju malu prednost, ali poznajemo se stvarno dobro. Igrali smo što u duelima reprezentacija, što klubova, a mnogo i kao saigrači. Iako imaju novog selektora ne očekujem da će mnogo drugačije da igraju, mada će sastav u odnosu na dva prošla prijateljska meča da bude znatno drugačiji. Imamo džokera u rukavu. Spremni smo i na iznenađenja, ali i mi imamo keca u rukavu", rekao je Šešum, preneo je sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometaši Srbije igraju sutra od 18 časova u Kraljevu protiv Mađarske, prvu utakmicu plej-ofa za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj. Revanš utakmica igraće se 15. juna od 20 časova u Vespremu.

Šešum je najiskusniji član srpske reprezentacije. Odigrao je 130 utakmica za državni tim i postigao je 348 golova.

"Treniramo već nekoliko dana i tvrdim da sve izgleda dobro. Svi smo došli zdravi, a sitniji problemi uzrokovani dužinom sezone nas ne sprečavaju u radu. Sve to je samo posledica napora. Sve što smo radili tokom ovih kratkih priprema je baš dobro, svaka vežba ima smisao i svrhu, što nam je i najbitnije jer nemamo mnogo vremena da se pripremimo za dvomeč sa Mađarima", naveo je Šešum.

Golman Srbije Dragan Marjanac rekao je da se njegova ekipa ne plaši izazova.

"Oni su dobra ekipa i dobro se poznajemo. Iskusni su i među nama nema tajni. Sve je otvoreno, a uz našu mušku igru ne bi trebalo da bude problema. Mi za strah ne znamo. Svi hoće na prvenstvo, ali je naš motiv jači jer želimo da nam se vrati sve što nam je oduzimano", rekao je Marjanac.

Golman švajcarskog Bern Murija odigrao je 73 utakmice u državnom timu i postigao gol.

"Tačno je da dugo čekam priliku da budem prvi golman reprezentacije, ali bilo je objektivnih okolnosti zbog čega se to nije dogodilo ranije. Bilo je tu golmana koji su bili ispred i bolji od mene, ali uvek sam tu. Radujem se svakom pozivu i s ponosom nosim dres reprezentacije. Nismo dočekali na prošlom prvenstvu da se poklope neke stvari. Možda je sada trenutak za to. Ekipa je super i nema razloga za bilo kakvo negativno razmišljanje. Prava smo, zdrava grupa ljudi, koja je zajedno odrasla. Baš zbog toga verujem da ćemo i ovo iskušenje sa Mađarima proći vrlo lako", rekao je on.

Marjanac je dodao da mnogo znači što su igrači zajedno prolazili kroz mlađe selekcije.
"Preživeli smo tokom tih godina mnogo toga i tek bi trebalo da nam se vrati deo. Dobro se poznajemo i prijatelji smo i van terena, a to može da bude samo plus za reprezentaciju. Verujemo selektoru i on nama. Jedva čekamo utakmicu da pokažemo da nam nije mesto u sredini ili zapećku. Novo, vezano veliko prvenstvo našoj generaciji bi mnogo značilo", naveo je Marjanac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи